spontani pobacaj i trombofilija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Malena Malena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 21, 2013 12:17 pm

spontani pobacaj i trombofilija

Post od Malena Malena »

Postovani, 
Imala sam spontani pobacaj u trecem mjesecu, i odmah nakon toga sam odradila test na
Trombofiliju, genska analiza FV,FII,MTHFR,F XIII,PAI-1,EPRC,i ovo su moji nalazi:

Tehnika: PCR,Reverzna hibridizacija
Nalaz:

FV LEIDEN - WT (normalan)
FV H1299(R2) - WT (normalan)
FAKTOR II PROTROMBIN - WT (normalan)
MTHFR C677T - HZ (heterozigot)
MTHFR A1298G - HZ (heterozigot)
FXIII V34L - WT (normalan)
PAI -1 - HZ (heterozigot)
EPRC (endotelial protein receptor C) - A1/A2/H1/H2 (heterozigot tip 2)

Inace ovo mi je prva trudnoca, imam 25 godina, 55 kg (169cm visina).

Da li mi mozete nesto reci o tome i o mojim nalazima.
Moj ginekolog mi je objasnio da cu najvjerovatnije morati sa fraxiparinom u sledecu trudnocu koju planiram sto prije zato me zanimaju sve moguce informacije.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: spontani pobacaj i trombofilija

Post od Zli doktor »

Malena Malena napisao:Postovani, 
Imala sam spontani pobacaj u trecem mjesecu, i odmah nakon toga sam odradila test na
Trombofiliju, genska analiza FV,FII,MTHFR,F XIII,PAI-1,EPRC,i ovo su moji nalazi:

Tehnika: PCR,Reverzna hibridizacija
Nalaz:

FV LEIDEN - WT (normalan)
FV H1299(R2) - WT (normalan)
FAKTOR II PROTROMBIN - WT (normalan)
MTHFR C677T - HZ (heterozigot)
MTHFR A1298G - HZ (heterozigot)
FXIII V34L - WT (normalan)
PAI -1 - HZ (heterozigot)
EPRC (endotelial protein receptor C) - A1/A2/H1/H2 (heterozigot tip 2)

Inace ovo mi je prva trudnoca, imam 25 godina, 55 kg (169cm visina).

Da li mi mozete nesto reci o tome i o mojim nalazima.
Moj ginekolog mi je objasnio da cu najvjerovatnije morati sa fraxiparinom u sledecu trudnocu koju planiram sto prije zato me zanimaju sve moguce informacije.
Mislim da bi trebalo da se posavetujete sa hematologom. Ali mislim da Fraxiparin neće biti neophodan pošto ste heterozigot - nigde niste homozigot, eventualno ćete morati da uzimate veće količine folne kiseline 10 mg , dnevno. Uradili ispitivanje na antifosfolipidni sindrom? LAC, Antifosfolipidna antitela, Anti beta II mikroglobulin?
Malena Malena
Novi član
Novi član

Post od Malena Malena »

Postovani mnogo Vam hvala na odgovorima.

Ove pretrage koje ste savjetovali mi je savjetovao i hematolog da odradim pa tek onda da vide kako dalje.
Ja ne bjezim ni od bockanja ni od cega samo me zanima da li ovo moze biti razlog mog spontanog.

Stitna, bakterije, torch nalaz, krvna slika i urin su mi bili u redu u toku trudnoce ( jedino je u urinu bilo mnogo leukocita,malo bakterija al kazu to je normalno).
Malena Malena
Novi član
Novi član

Post od Malena Malena »

Postovani,
da li mi mozete pomoci ?

Prije nekoliko dana sam posla na pregled usled bola u predjelu desnog jajnika.
Dr mi je dijagnostifikovao cistu.

UZ nalaz: uterus u RVF-u, normalne velicine i gradje, praznog kavuma, levi ovarijum normalne velicine i gradje, desni ovarijum iza uterusa na njemu ovalna hipoehogena senda promera 40x34mm, nejednake ehogenosti.

Th: Primolut Nor 2x1,10 dana, zatim
Mikrogynon 1x1 od 2-og dana menstruacije."

E sada mene brine ova terapija zbog mog problema sa trombofilijom,zbog toga sto sa heterozigot na MTHFR C677T, MTHFR A1298G, PAI -1, EPRC (endotelial protein receptor C) - A1/A2/H1/H2 (heterozigot tip 2).

Da li mi mozete reci Vase misljenje vezano za lijecenje ciste.
Da naglasim da je danas 41 dan od kiretaze koja je radjena usled spontanog u 3-em mjesecu.
Srdacan pozdrav,
Unaprijed zahvalna
bjgdj22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2014 9:28 pm

Post od bjgdj22 »

Cao drage moje....

Imam iskustvo u roku od 6 mjeseci 2 spontana pobacaja.

Jedan da kazemo prirodnim putem drugi mrtav plod i radjena kiretaza u 8 nedelji trudnoce.

Vadjeni svi nalazi od papa test,torch(sasvim je sve u redu) i glavni nazovimo krivac...trombofilija.

Otkrivena pod - HETEROZIGOT PAI I -LOKUS - 675 ALEL 2:-675 4 G(ALEL VISOKOG RIZIKA)

Da li je imao neko iskustva sa ovim da mi malo pojasni ,ja idem prekosutra kod moje doktorke na konsultacije i dalje razmatranje.

Obratila sam se na zalost za cisto savjet mome djeveru koji je molekularni biolog da bi mi covjek zadao toliku frku da radim IN VITRO OPLODNJU obavezno i da ovo ima predispozicije(malo izlazim iz teme) za ono najgore tj cancer.

U totalnom sam bunilu i ludilu.

HVALA VAM
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

bjgdj22 napisao:Cao drage moje....

Imam iskustvo u roku od 6 mjeseci 2 spontana pobacaja.

Jedan da kazemo prirodnim putem drugi mrtav plod i radjena kiretaza u 8 nedelji trudnoce.

Vadjeni svi nalazi od papa test,torch(sasvim je sve u redu) i glavni nazovimo krivac...trombofilija.

Otkrivena pod - HETEROZIGOT PAI I -LOKUS - 675 ALEL 2:-675 4 G(ALEL VISOKOG RIZIKA)

Da li je imao neko iskustva sa ovim da mi malo pojasni ,ja idem prekosutra kod moje doktorke na konsultacije i dalje razmatranje.

Obratila sam se na zalost za cisto savjet mome djeveru koji je molekularni biolog da bi mi covjek zadao toliku frku da radim IN VITRO OPLODNJU obavezno i da ovo ima predispozicije(malo izlazim iz teme) za ono najgore tj cancer.

U totalnom sam bunilu i ludilu.

HVALA VAM
Dever preteruje... mora da mu niste simpatični :wink:
Bez brige... samo se javite hematologu za dalje instrukcije
Verovatno cete dobijati fraxiparin u narednoj trudnoći i to je to...
Ako bude neki problem slobodne vrištite... :D
bjgdj22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2014 9:28 pm

Post od bjgdj22 »

Hvala Vam puno :)

Ne sjekiram se puno sto mu nisam simpaticna to mi je na poslednjem mjestu,sad se i kajem sto sam ga pitala da mi iscita nalaz.

Ipak imam nesto i nekog bitnijeg za boriti za u zivotu za u buduce :)
Odgovori