Promena u periodu menstrualnog ciklusa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Mina86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 28, 2013 1:06 am

Promena u periodu menstrualnog ciklusa

Post od Mina86 »

Imam 28 godina, udata sam i nemamo decu (cuvamo se, jer ih jos uvek ne zelimo). Do sada sam uvek imala redovne menstruacije, na svakih 28 dana (primer 20.mart, 18.april, 16.maj, ...). Poslednjih 4 meseca, takodje imam redovnu menstruaciju, ali se razmak izmedju nje pomerio na po 25 ili 26 dana (primer 12.jun, 8.juli, 4, avgust,...). Zadnja koju sam sad dobila se pomerija cak jos vise, razmak izmedju zadnje dve je svega 23 dana. Pocinjem ozbiljno da se brinem. Inace menstruacija mi nije nista obilnija, niti kraca, traje kao i uvek i imam sve iste simptome kao obicno (par dana pre nje napetost u grudima, kao i cim je dobijem par sati grceva u stomaku). Nemam nikakvo vanmenstrualno krvarenje, niti krvave vaginalne iscedke. Zanima me sta moze uzrokovati ove promene, da li postoji nacin da se sve vrati u normalu i da li imam razloga za brigu. Hvala unapred na odgovoru.
Odgovori