Poštovani forumaši, doktori,
prošle godine u julu sam operisao perforirano slepo crevo, rez je bio preko celog stomaka. Postoperativni period je bio težak, imao sam mučninu i nagon za povraćanje. Tačno sam osetio kako pucaju konci prilikom jednog od jačih nagona za povraćanjem.
Posle nekoliko nedelja osetio sam kako mi se trbušni mišići odvajaju po sredini, dijagnoza je usledila, ventralna hernia.
Posle par meseci otišao sam kod istog hirurga u urgentnom centru, operisao mi je još jednom, bilo je dogovora da će ubaciti mrežicu. Posle operacije konstatovao je da mrežica nije ubačena iz razloga što bi mi creva bila stišnjena i da su odlučili da rade klasičnom metodom bez mrežice. Činilo mi se kao dobar potez, jer stvarno imam stomačinu a posle opracije sam bio strukiran.
Dakle, posle mesec dana od te operacije kile opet se mišići razdvojiše. Nije tako gadno kao prvi put ali opet je hernia. Promenio sam hirurga i otišao do Hernia centra na Zvezdari, doktor je rekao da moram opet na operaciju i da će mi ubciti mrežicu.
E sada mi nije jasno, čija je odluka ispravna.
Verovao sam da je bolje bez mrežice jer stomak tako može da radi dok mrežica nema elastična svojstva kao što ima trbušna maramica.
Trenutno se premišljam da li da idem na operaciju u opšte, jer ne bih da rizijujem da opet nešto... zznu.
Hvala na odgovorima.