Imam 21 godinu, visok 172, težak 82 (sve mi ide u stomak

Pre oko 2 nedelje počeo sam da osećam preskakanje srca, isključivo kada se penjem uzbrdo, živim već 3 godine na velikoj uzbrdici, treba mi 10min penjanja da bih stigao do zgrade, i to mi je nekako postala svakodnevnica. Imam i kondiciju, često se vraćam iz grada peške, oko 1h45min mi treba.
Ne osećam nikakve tegobe sem tih preskakanja od kojih se zaista uplašim (otac mi je umro pre 3 godine od aritmije u 50oj godini, majka pije lekove za aritmiju i pritisak, baba umrla od šloga), i pogoršavaju se iz dana u dan, možda i zato što konstantno mislim o tome i krene baš jako da mi kuca srce kada osetim prvi preskok. Sada mi preskače i dok kucam ovo, preskakalo mi je dok sam šetao na ravnom, dok sam išao prodavnicom, itd.
Bio sam na kardiološkom pregledu pre nekoliko dana, ultrazvuk srca savršen, uhvatio mi je 2-3 preskoka jer imam prirodan strah od lekara i ubrzano je krenulo da mi radi srce, ali je srce vizuelno potpuno zdravo, EKG uredan, holter pritiska "relativno" uredan (pritisak mi je konstantan, oko 140/80, takav mi je oduvek, već 10 godina), i sutra idem na postavljanje holtera EKG.
I jako bitna stvar, krvna slika savršena, analize savršene sem LDL koji je 6,9 - već sam krenuo sa rigoroznom dijetom i svakodnevnom šetnjom (prilikom koje sve češće osećam preskakanja)
Pušač sam već oko godinu i po dana, alkohol uzimam povremeno, jednom u mesec-dva-tri. Sportom se ne bavim nikako, ni rekreativno, jedina rekreacija mi je šetnja koja može trajati i 1-2-3h. Trenirao sam košarku od 7. do 15. godine aktivno (imao "sportski" šum koji mi na poslednjem pregledu nije dijagnostikovan)
Zanima me, mogu li ta preskakanja biti od LDL? Mogu li biti od stresa ili anksioznosti, pošto mi je poslednjih nekoliko godina izuzetno stresno (otac umro, baba me razbaštinila za stan koji je trebalo da nasledim, obnavljao godinu na faksu, opšte nezadovoljstvo životom)?
Mislim da sam sve bitne stavke naveo, hvala unapred na odgovorima, preskakanja su mi sve češća i sve me više brinu i svakim preskakanjem ja se još više uplašim.