Lymphoedema pomoć u vezi ove bolesti

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

nemanja982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2012 2:37 pm

Re: Lymphoedema pomoć u vezi ove bolesti

Post od nemanja982 »

Za pocetak pozdrav svima.Pa ovako,sto se tice limfedema bilo kog oblika ili stepena,postoje nozda lekovi koji umanjuju simptome,ali ne postoji lek koji leci limfedem.Ja sam zavrsio kurs manuelne limfne drenaze i kompletne dekongestivne terapije limfedema,a inace sam visi fizioizioterapeut.Znaci u zavisnosti od tipa limfedema radi se manuelna limfna drenaza i kompresivno bandaziranje i odredjene vezbe-OBAVEZNO,kada se postignu zadovoljavajuci rezultati,prelazi se na kompresivnu odecu koja se nosi ceo zivot,uz to se odrzava posebna higijena koze jer je veoma podlozna infekcijama.Tacno je da nasi lekari nemaju pojma o limfedemima,osim par izuzetaka,tacnije ja znam samo da se Kanjuh time bavi,ali ne znam kojom tehnikom.
linda 1976
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 20, 2014 12:44 pm

Post od linda 1976 »

Postoji dr. Campisi u Genovi koji operira limfedem 30 godina i proucava ga. On je pionir u tim zahvatima. Svi koji su bili su super zadovoljni. Naravno... Košta
armageddon381
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 24, 2014 5:01 pm
Kontakt:

Post od armageddon381 »

Vec sam poslao nekoliko ovakvih poruka drugima, a koje smatram dobrim resenjem problema.

Na linku

http://kickass.to/korak-do-kraja-zip-t9343512.html

je postavljen multimedijalni materijal od 50-tak dokumentarnih filmova na srpskom jeziku, preko 200 pdf knjiga o zdravlju, veganstvu, alternativi i dr., anatomske 3D enciklopedije, softver, koji poprilicno dobro objašnjava temu alternative i zdravlja, principe zdravlja i lecenje kao i politiku eugenike.

Možete jednostavno skinuti fajl sa torrenta (13 Gb, zip) i na jednom mestu dobiti sve odgovore, da ne biste gubili vreme i lutali za informacijama. Da ne preterujem, ali neka moja licna procena je da ukoliko budete prilagodili svoj nacin života na nacin kako je tamo opisano, vaše šanse za prevenciju i izlecenje su oko 80%.

Mogu vam proslediti pocetak uvodne reci:

"...U zadnje vreme sve je ucestalija pojava raznoraznih boleština tipa bolesti srca, kancera, leukemija, dijabetesa i sl... Ono što je zajednicko za sve ove savremene bolesti je da se uglavnom javljaju kao posledica pada imuniteta a da njihovo lecenje više ne zavisi toliko od lekova koliko od promena navika, svesti i nacina života.

Trenutna situacija npr. u Americi je da svakog minuta umre po jedna osoba od bolesti srca kao i jedna osoba od kancera. Normalno da je na svetskom nivou ta brojka mnogo veca. Kod nas u Srbiji, trenutno stanje je da svakih 18 minuta umre po jedna osoba od srcanih bolesti a godišnje se evidentira preko 30.000 novih slucajeva oboljenja od raka od kojih preko 20.000 umre sa tempom uvecanja od 15% godišnje.

Prognoze svetske zdravstvene organizacije za Srbiju su da ce, ako se zadrži ovakav tempo razboljevanja, vec u 2020. godini, svaki drugi stanovnik imati neki oblik raka, kancera, ciste ili neko drugo autoimuno oboljenje. Ljudi su u teškoj finansijskoj situaciji i zbog postojecih porodicnih problema nemaju vremena da realno sagledaju situaciju oko sebe vec se krecu kao hipnotisani u gomili, ignorišuci realnost i jasno uocljive znakove predstojeceg vremena...."

POGLEDAJTE!!!
Nicole187
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2014 9:39 pm

Post od Nicole187 »

Moja baka je imala zracnu terapiju limfnih cvorova u preponama i kao posledica toga joj se pojavio limfedem u desnoj nozi, prvo u natkolenici a kasnije se prosirio skroz do prstiju i jos uvek napreduje. Da li neko zna moze li da se koristi bilo kakva fizikalna terapija u ovom slucaju, i ako moze, koja? Moze li da koristi neke posebne obloge, posto vec pokusavamo sa oblogama od borne kiseline, kamilice, hladne vode i nista ne pomaze. Nema otvorene ranice, rane od zracenja su zarasle a od lekova je koristila Chymoral 3x2. Vidim da hvalite Detralex, to nam je preporuceno ali je dosta skup.. hvala na svakom odgovoru.
Odgovori