gadjenje u stomaku

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
brundo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2011 2:11 pm

gadjenje u stomaku

Post od brundo »

Gadjenje u stomaku. Koji su uzroci gadjenja??
brundo
Novi član
Novi član

Re: gadjenje u stomaku

Post od brundo »

Poz prijatelji,nisam nov,ali odavno nisam pisao.I ja imam slican problem, t.j. ja osecam samo gadjenje osobeno ujutro, nemam nikakve bolove,kiselini su prisutne samo ako otkacim s hranom jedem sve i svasta,posebno kafe,od toga nema spasa javljaju se za 20 minuta. Podzdrigujem, gasove u stomaku ako se budem prejeo,a sve se to gadjenje smiri se kad legnem da spavam,sve je ok tada,a kad se probudim ujutro opet imam mucnine i gadjenje neko vreme...vec mi je preko svega od ovog gadjenja pa sam rekao da pisem i da se posavjetujem s vama.Znaci nemam bolove nikakve,kiseline da kad nisam oprezan sa hranom,posebno kad jedem konzervirane hrane,pastete,salame,mesni narezag,virsle i tdalje,kavu da ne spominjem,otkacio sam ga za sva vremena.Stolica mi tako ne bas redovna,ali neku sredinu izmedju svrstu i tecnu. Pa trazim savjet.Bio sam kod maticnog reko mi je da proverim bakteriju, ali od bakterije koliko znam nemas apetita i ne jede ti se,a ja kao vo zderem,pa mi dao espumisan i omeprazol,od toga mi se smanjila mucnina,ali s vremenom na vreme opet je tu.

Da napomenem da se ujutro to gadjenje javlja,kad pojedem nesto nema ga,i kad sam oprezan na hranu isto gubi se.
brundo
Novi član
Novi član

Post od brundo »

citam da Mučnina se javlja kod preopterećenja hranom, trovanja hranom ili alkoholom, raznih oboljenja želuca i creva (gorušica, sporo pražnjenje želuca, iritabilna creva). Često mučnina nije simptom nekog stomačnog oboljenja, uzrok može biti i uzimanje nekih lekova, vožnja, trudnoća.

jel se slazete s ovim s obzirom na vasa iskustva
brundo
Novi član
Novi član

Post od brundo »

evo me opet,bio sa kod lekara,uzeo mi krv,i kaze mi da su super rezultate .Helikobakter P. 0%.Ali gadenje nece da prodje.Samo kad spavam onda mi se ne gadi,kad ustanem onda 5-6 minuta i kad se setim na to opet eto ti ga.Postala je ovo moja zivotna mora,vise se ne moze izdrzati taje vec 2 mjeseca,i kako je krenulo trajace do kraja zivota.Nije neka nepodnosljiva mucnina(gadjenje) vec na periode,recimo na svakih 10 minuta 3-5 minuta gadjenje.Kad podrignem mi se malo poboljsava.Pa sada pitam se jeli je nesto to subjektivno i na bazu nervnog centralnog sistema,jer kad legnem spavati,kako mi ide son ono se gubi,ii dok spavam nema toga,bilo da je preko dana i nocu..molim vas jel imao neko ovakvih problema i kako ih je uzlecio,ne zalim niti pare niti nesto drugo samoda ga izbacim ovo od mene..pozz i hvala vam
Odgovori