Prevremeni porođaj-pitanje za ObGyn i druge..

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Betsi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2011 6:19 pm

Prevremeni porođaj-pitanje za ObGyn i druge..

Post od Betsi »

Moje poštovanje,
nakon prve hvala Bogu uspešne trudnoće tri godine kasnije odlučujem se na drugu..kao i prvi put sprovela sam sve potrebne preglede i analize(ne volim iznenađenja), i pošto je sve bilo u redu kao i prvog puta računam plodne dane i ostajem u drugom stanju(iz prve)..nikakvih krvarenja samo normalni simptomi,povraćanje i gađenje..relativno brzo sam počela osećati čudne bolove u dnu stomaka,kao upala mišića u predelu od kuka do kuka..mislila sam da se mišići rastežu al kažu da su to ipak bile kontrakcije..
išla na uz i 4d uz i sve bilo kako treba(bar tako kažu),radila i dabl test i on je kažu bio ok..21.2.14sam radila 4d i grlić je bio 2.76,svo vreme sam imala te iste bolove samo nekada jače nekada blaže..26.2.14 sam išla na pregled i bio je svega 1,5..dr. koja mi je radila pregled mi je odmah sugerisala(privatnik)da odem u bolnicu na stavljanje serklaža..4.3.14 su tek mogli da me prime i dr.koja me je pregledala je rekla grlić 1,5cm uloživ za 1prst do unutrašnjeg ušća..i poslala me kući,da ležim i da dođem za dve nedelje..dolazim 19.3.14 i grlić je 1,5 al je prolazan celom dužinom za 1 prst ,kao i unutrašnje ušće..s obzirom na po meni alarmantnu situaciju mislila sam da će me primiti al ne odlaže tek za nedelju dana..25.3.14su mi stavili serklaž al kasno..sve je bilo otvoreno i vodenjak je prolabirao..ležala sam na odeljenju iz konstantno primanje antibiotika Longacef..nakon nedelju dana pri pregledu vodenjak se opet video..rade mi hitno drugi ,,jači,, serklaž koji je izdržao sve do kraja..i dalje me pregledaju na 7 dana uz kao da ne postoji al kad god su radili beba je bila dobro..non stop sam primala antibiotike,nisam imala infekciju sve do nedelju pred pobačaj..tada sam primetila da imam baš obilan oker zelenkast sekret al više kao neprovidna sluz..niko tome nije pridavao značaj i ako je bilo preobilno..ustanovili su da svi u sobama pa i ja imamo enterokokus bakteriju..kažu bolnička nije strašno..27.4.14 primetim da mi se uložak napunio i da je težak..ni tu niko nije pridavao značaj..pregledaju me uz ima vode sve ok..sutradan se sve povećalo i napokon je razuman dr.bio dežuran i shvatio me ozbiljno,pregledao i ustanovio da mi je pukao vodenjak i da hitno idemo u salu..počele su i kontrakcije i ja sam na žalost rodila živu malu devojčicu od 31cm i 600gr.koja sa 24ned. nije uspela preživeti..urađena mi je kompletna revizija jer poseljica nije bila zrela i nije mogla sama da se odvoji..dva dana nakon nemilog događaja puštena sam kući..
Potrudila sam se da što bolje a što sažetije objasnim,imam sve izveštaje i o bebi kao i izveštaj sa obdukcije..ako šta bude trebalo da bi ste mi odgovorili tu sam..da sada ne dužim..
Betsi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2011 6:19 pm

Re: Prevremeni porođaj-pitanje za ObGyn i druge..

Post od Betsi »

Decu volim i ne bih da ostanem na jednom al bih volela da znam šta bi moglo biti uzrok mom preranom otvaranju,pobačaju je valjda infekcija...da li je greška do mene ili ipak s bebom nešto nije bilo kako treba pa je organizam reagovao kako je reagovao..ovo mi je naj ružnije i najtužnije iskustvo u životu i ne bih da ga opet prolazim..zbog toga vas molim za pomoć..

Hvala unapred..
Odgovori