Tanka stolica
Tanka stolica
Molim Vas pomozite, imam 31. godinu, zdrava sam i tako se i osecam, medjutim imala sam problema sa jajnicima u septembru mesecu gde sam bila u bolnici i tretirana sam jakim antibioticima. To je sve sanirano, medjutim nakon toga mi se javlja Heliko bakterija u zeludcu,potvrdjena nalazom krvi. Dobijam trojnu terapiju, opet antibiotika. Prestaje sve, bolovi u stomaku, gorusica, nadimanje.... Medjutim, mene brine, sto sam primetila da mi je stolica dosta tanka, tanja nego obicno, ustvari, nekada je bas kao prst mali , debljine. Odlazim kod hirurga, gde mi radi pregled debelog creva prstom, kaze da je sve ok. da treba da se opustam i ne razmisljam o tome, inace mi je nasao da imam hemoroide 1-2 stepen, i rekao mi je da je tonus sfinktera malo izrazajniji. Ja ne znam sta to znaci. Dajem stolicu na okutno krvarenje, gde je nalaz negativan,koprokultura uredu, krv i urin uredu. Zakazujem pregled na gastro i posle samo kratkog pregleda papirologije i prethodnih nalaza, doktor onako nezainteresovano samo kaze da odem da zakazem kolonoskopiju. Zakazujem za pocetak marta. Pise u dijagnozi iritabilni kolon. Mene brine da nije nesto gore od toga jer tanka stolica znamo sta znaci. Inace jako puno sedim zbog prirode posla i jos vise brinem zbog svega. Stolica je formirana, jedanput dnevno i primecujem da kada je malo cvrsca onda na kraju brisanja ima razmazana kapljica krvi. Uzela sam na svoju ruku flobion i pijem ga vec deset dana, malo je boolje stanje, stolica je malo deblja, otprilike oko 2cm, ili mozda manje. Brinem se i bojim, kolonoskopije , dijagnoze i ostalog...
Re: Tanka stolica
Samo da vam javim, uzrok moje tanke stolice su bile "decije gliste" , tako da posle tri dana sirupa soltrik , sve je nestalo...a ja sam tako bila ocajna i uplasena, znaci mali crvici su krivi za sve. To je poruka svima da treba odraditi pored koprokulture i analizu stolice na gljivice i parazite, a ne samo na bakterije
))

Super 
Ali nije mi jasno šta znače te tanke stolice... tj. onaj deo "svi znamo šta znače"... verovatno misliš na neko teže oboljenje, ali kao što vidiš, u tvom slučaju je sve bilo ok.
Možda i od želuca znaju takve da budu, meni su bile tanje nego inače kada me je boleo želudac.. pa se nakon toga korigovala.. jbg.. muke su ovo probavne

Ali nije mi jasno šta znače te tanke stolice... tj. onaj deo "svi znamo šta znače"... verovatno misliš na neko teže oboljenje, ali kao što vidiš, u tvom slučaju je sve bilo ok.

Možda i od želuca znaju takve da budu, meni su bile tanje nego inače kada me je boleo želudac.. pa se nakon toga korigovala.. jbg.. muke su ovo probavne

I ja takodje imam taj problem sa tankom stolicom
Veliki sam panicar i mislim na najgore uvek
Ultrazvuk je bio uredan, ali moram na FOBT, pregled fecesa, koprokulturu. I da posetim gastroenterologa. Ne znam sta da kazem osim da se uzasno plasim.