Tanka stolica

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lanauna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 30, 2010 11:52 pm

Tanka stolica

Post od lanauna »

Molim Vas pomozite, imam 31. godinu, zdrava sam i tako se i osecam, medjutim imala sam problema sa jajnicima u septembru mesecu gde sam bila u bolnici i tretirana sam jakim antibioticima. To je sve sanirano, medjutim nakon toga mi se javlja Heliko bakterija u zeludcu,potvrdjena nalazom krvi. Dobijam trojnu terapiju, opet antibiotika. Prestaje sve, bolovi u stomaku, gorusica, nadimanje.... Medjutim, mene brine, sto sam primetila da mi je stolica dosta tanka, tanja nego obicno, ustvari, nekada je bas kao prst mali , debljine. Odlazim kod hirurga, gde mi radi pregled debelog creva prstom, kaze da je sve ok. da treba da se opustam i ne razmisljam o tome, inace mi je nasao da imam hemoroide 1-2 stepen, i rekao mi je da je tonus sfinktera malo izrazajniji. Ja ne znam sta to znaci. Dajem stolicu na okutno krvarenje, gde je nalaz negativan,koprokultura uredu, krv i urin uredu. Zakazujem pregled na gastro i posle samo kratkog pregleda papirologije i prethodnih nalaza, doktor onako nezainteresovano samo kaze da odem da zakazem kolonoskopiju. Zakazujem za pocetak marta. Pise u dijagnozi iritabilni kolon. Mene brine da nije nesto gore od toga jer tanka stolica znamo sta znaci. Inace jako puno sedim zbog prirode posla i jos vise brinem zbog svega. Stolica je formirana, jedanput dnevno i primecujem da kada je malo cvrsca onda na kraju brisanja ima razmazana kapljica krvi. Uzela sam na svoju ruku flobion i pijem ga vec deset dana, malo je boolje stanje, stolica je malo deblja, otprilike oko 2cm, ili mozda manje. Brinem se i bojim, kolonoskopije , dijagnoze i ostalog...
lanauna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 30, 2010 11:52 pm

Re: Tanka stolica

Post od lanauna »

Samo da vam javim, uzrok moje tanke stolice su bile "decije gliste" , tako da posle tri dana sirupa soltrik , sve je nestalo...a ja sam tako bila ocajna i uplasena, znaci mali crvici su krivi za sve. To je poruka svima da treba odraditi pored koprokulture i analizu stolice na gljivice i parazite, a ne samo na bakterije :)))
:oops: :wink: :lol:
anon381
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2011 1:05 pm

Post od anon381 »

Super :)

Ali nije mi jasno šta znače te tanke stolice... tj. onaj deo "svi znamo šta znače"... verovatno misliš na neko teže oboljenje, ali kao što vidiš, u tvom slučaju je sve bilo ok. :)

Možda i od želuca znaju takve da budu, meni su bile tanje nego inače kada me je boleo želudac.. pa se nakon toga korigovala.. jbg.. muke su ovo probavne :D
angie2005
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2014 12:52 pm

Post od angie2005 »

I ja takodje imam taj problem sa tankom stolicom :( Veliki sam panicar i mislim na najgore uvek :-( Ultrazvuk je bio uredan, ali moram na FOBT, pregled fecesa, koprokulturu. I da posetim gastroenterologa. Ne znam sta da kazem osim da se uzasno plasim.
Odgovori