Zdravo svima,
unazad nekoliko mjeseci imam probleme sa stomakom. Konstantno nadimanje i gubitak težine. 7-8 kilograma u 5 mjeseci. Stolica zelena. Ultrazvuk pregled, sve OK. Dva testa na helico u krvi i jedan izdisajni, negativni. U 4 testa stolice nisu izolovane bakterije. Gastroskopijom utvrđen gastritis i refluks, kolonoskopijom pronadjen i odstranjen manji polip,ph polipa uredan, crijeva uredna. Striktna dijeta, npr antikandida dijeta odgovara, ali nikako nije otkriven pravi uzrok konstantnog nadimanja i zelene stolice. Nastavlja se mršavljenje, trenutno 46kg, a visoka 160cm, 27 godina. Jedem 4-5 obroka dnevno. Ukoliko pojedem hljeb, bilo sta slatko, užasno nadimanje i bolovi. Jedina terapija dijeta i controloc. Test pljuvanja u čašu vode pokazuje kandidu ali to je primitivan test, a ništa u stolici u 4 testa. Dakle valjda nije kandida.
Imate li ikakvu predstavu šta bi moglo biti u pitanju, te koje dalje testove raditi? Test alergije na hranu? IgE u krvi? Gastroenterolog predlaže novu gastroskopiju, ali čemu drugi put u mjesec dana...
Unaprijed zahvalna,
Vanja
Nadimanje, zelena stolica, mršavljenje, molim za savjet
Re: Nadimanje, zelena stolica, mršavljenje, molim za savjet
Kandida nije jedina gljivica i to što nju ne nalaze u stolici ne znači da te ne opterećuje neka druga. A možda imaš neku alergiju tipa IV, parazita itd.
Moj predlog, nađi dobrog holističkog terapeuta, koji će otkriti uzrok tvojih problema.
Moj predlog, nađi dobrog holističkog terapeuta, koji će otkriti uzrok tvojih problema.
Re: Nadimanje, zelena stolica, mršavljenje, molim za savjet
Draga Vanja,
Meni ovo veoma liči na simptome celijakije, skoro da je sve kao u knjigama. Uz to, celijakija koliko ja znam, ne može da se registruje ni jednom od navedenih metoda koje si ti već uradila. Prava dijagnoza je nalaz je biopsija sluznice tankog creva.
Savetujem ti da razgovaraš sa svojim gastroenterologom o ovoj mogućnosti. Prilično često se ova bolest previdi jer često i nema tipične simptome.
Nadam se da će ti ova poruk pomoći, i ako ne, da ćeš brzo rešiti svoje zdravstvene probleme.
Pozdrav
Meni ovo veoma liči na simptome celijakije, skoro da je sve kao u knjigama. Uz to, celijakija koliko ja znam, ne može da se registruje ni jednom od navedenih metoda koje si ti već uradila. Prava dijagnoza je nalaz je biopsija sluznice tankog creva.
Savetujem ti da razgovaraš sa svojim gastroenterologom o ovoj mogućnosti. Prilično često se ova bolest previdi jer često i nema tipične simptome.
Nadam se da će ti ova poruk pomoći, i ako ne, da ćeš brzo rešiti svoje zdravstvene probleme.
Pozdrav