neverovatno ali istinito!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
dragana75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 1:38 am

neverovatno ali istinito!

Post od dragana75 »

molim za misljenje nekog strucnog.....udala sam se mlada za prvog decka...rodila dvoje dece...i razvela se....menstruacija mi je jako slaba...redovna ali traje po 3,4 dana i to jedva...kod ginekologa nikad posle porodjaja nisam isla....posle razvoda 5 godina nisam imala odnose ni sakim...onda sam spavala sa jos dvojicom ali isto u velikim razmacima...posle toga ulazim u ozbiljnu vezu ali kako nismo iz izstog grada spavala sam sa deckom samo 4 puta bez ikakvih problema....onda je on otputovao i nisam imala odnose opet skoro godinu dana.......nedavno sam spavala sa jednim deckom i posle toga par dana primetim da se oseti neprijatan miris iz vagine ponekad a nisam primetila da imam pojacan sekret....decko koji je otputovao javio se i stize za koji dan....da li postoji neki lek koji moze bez ginekologa da se uzme i da resi moj problem jer ne verujem da je nesto ozbiljno u pitanju?ne koristim nikakve lekove za kontracepciju....
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Zaista mi ne pada na pamet da Vama koja ste vise od 10 godina seksualno aktivni ( ako ne vise, jer niste napisali godine, a trajanje vasih veza i broj partnera je nesuvislo da racunam...) niste otisli kod ginekologa na redovan ginekoloski pregled i PAPA nalaz !

Jos je cudnije ( da ne kazem nesuvislo !) od jedne odrasle i po godinama zrele zene, da ocekujete da ce Vam ovdje neko strucan na osnovu Vase price reci koji lijek bi rijesio Vas problem !

Spremite jedan dan ( sto prije to bolje za Vas i za Vasu djecu ) to Vase tijelo koje ne volite i otidjite kod ginekologa ( kakvog god ) na pregled i da Vam uradi Papa nalaz i cervikalne i vaginalne briseve, i odredi kakvu infekciju imate...da li je obican trihomonas ? gonoreja ? sifilis ? AIDS ? bakterijalna vaginoza ? glijvice ? mijesana infekcija sa nekoliko uzrocnika ? i cekajte dok dodju rezultati briseva i papa nalaza, na osnovu cega ce Vas ginekolog da odredi ispravnu terapiju za Vas i Vaseg partnera. I javite mi se onda da vidim da li ste prezivjeli taj monstruozni ginekoloski pregled na koji sve zene idu godisnje a Vi samo jednom u 15-20 godina.
Pozdrav,
ObGyn
dragana75
Novi član
Novi član

Post od dragana75 »

ne znam samo cemu takav nastup obgyn???sa ovakvom seksualnom aktivnoscu kakvu ja imam tesko da moze AIDS da se dobije!!!a to sto nisam isla kod ginekologa to je jednostavno strah koji neko ima od zubara itd a ja ga eto imam od ginekologa jer sam abortirala u drugom srednje....za ostale......godina imam 31....i obicno ljudi pitaju ako nesto nije jasno i ako neko ima nesto da kaze neka slobodno napise bez obzira na obgyn,unapred hvala
dragana75
Novi član
Novi član

Post od dragana75 »

i samo bih htela jos da dodam da sam na 42 strani videla slican problem koji je devojka opisala kao ,,gasovi iz vagine,,....da li je neko doziveo nesto slicno?
~malena~
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 25, 2006 2:13 pm

Post od ~malena~ »

dragana75 napisao:ne znam samo cemu takav nastup obgyn???sa ovakvom seksualnom aktivnoscu kakvu ja imam tesko da moze AIDS da se dobije!!!
Dragana, aids se ne mora dobiti samo promiskuitetnim ponasanjem, moze se hiv dobiti i ako prvi i jedini put stupi u seksualni odnos. A dr Obgyn sa takvim pristupom vam daje do znanja da ipak trebate vise voditi racuna o svom zdravlju, dakle pregledi, savladati strah. Samo mi za doktorku nije jasno zasto kad neko postavi pitanje ona odmah misli da je problem vezan za tu osobu koja pita :-?
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

Dragana, volela bih da mogu da ti pomognem, ali to moze samo ginekolog i to testovima. Mi ovde mozemo do prekosutra da nagadjamo sta ti je. I umesto da razmisljas sta nije u redu, mislim da zaista moras da posetis ginekologa. Znam da losa iskustva mogu da stvore averziju, ali zbog svog zdravlja moras da se izboris sa time. Sa druge strane, sigurna sam da ne zelis svom sledecem partneru da preneses neku bolest?? A to sto osecas neprijatan miris ( i to neposredno nakon odnosa sa novim partnerom - pretpostavljam da je odnos bio nezasticen) je cinjenica koja ukazuje da nesto nije u redu. To moze da bude samo neka bakterija ili gljivica, a moze da bude i nesto ozbiljnije, i zato pamet u glavu i na pregled!
Ipak je zdravlje najvaznije ( ljudi to cesto ne shvataju, sve dok ga ne izgube) i zato moras da budes hrabra i odgovorna!

Srecno!
dragana75
Novi član
Novi član

Post od dragana75 »

aleksandra i malena hvala punooooooooooo!
ici cu kod ginekologa vec sutra
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

Nema na cemu. :)
Nadam se da nije nista strasno, i da ce sve biti u redu.
Javi kako si prosla.

Pozdrav
patuljak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 11:45 am

neverovatno ali istinito

Post od patuljak »

ja sam se cak uvreila da su muskarci ginekolozi bolji(pod tim mislim nezniji,naprave bolji pristup ako se plasis itd.)Tako da samo hrabro,bez predrasuda i sve ce biti ok.Opet je zdravlje na prvom mestu.
Odgovori