Kada poceti sa novom kutijum pilula?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
*Zvoncica*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 04, 2014 8:53 pm

Kada poceti sa novom kutijum pilula?

Post od *Zvoncica* »

Pozdrav! Imam 20 godina i redovno uzimam Novinete vec 2,5godine, medjutim, prosli mesec sam bila prinudjena da napravim pauzu. Dakle, sa poslednjom kutijom sam zavrsila 2.juna, poslednju menstruaciju sam imala 7.juna, sledecu ocekujem ovih dana, ali ne znam kada sada da pocnem sa novom kutijom. Nazalost, kod svog ginekologa ne mogu da odem jer je na godisnjem odmoru, a drugi ne moze da me primi jer nisam hitan slucaj.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: Kada poceti sa novom kutijum pilula?

Post od tanja68 »

Koliko ja znam koriste se 21 dan pa 7 dana pauze, e sad u ovom slucaju mislim da bi trebala da krenes od prvog dana ciklusa a s tim da ce ti ga u ovoj turi malo skratiti. Sledecu kutiju uzimas normalno sa sedam dana pauze.Tako ces ponovo uhvatiti ritam. Obrati paznju i na prvih 7 dana ovog ciklusa jer zbog prekida treba da koristis dodatnu zastitu (mada cisto sumnjam da ce ti trebati:)
Odgovori