opet pilula - preskakanje ciklusa pa krvarenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ivana20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 15, 2006 5:24 pm

opet pilula - preskakanje ciklusa pa krvarenje

Post od Ivana20 »

pilule mercilon pijem od skoro ovo mi je tek druga kutija, koju sam pocela da pijem odmah nakon prve tako da sam odlozila menstruaciju (jer sam tacno tih 7 dana pauze bila na moru) ali od kada sam zapocela za drugom kutijom pre 2 nedelje nikako da mi prestane slabo krvarenje koje mi se javlja po ceo dan, na pocetku je bilo samo kao crvenkaste fleke, a sada je vise braonkaste boje i par puta su me boleli jajnici kao da treba da dobijem???
zanima me da li je to u redu i da li ce prestati cim dobijem mentruaciju???
hvala na odgovoru
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Krvaruckanje izmedju ciklusa, crvene kapljice krvi ( spotting ) kao i braon iscjedak spada u kategoriju nuspojava kod zena koje koriste BCP ( birth control pills ), i zove se brakethrough bleeding ( BTB), i sa pilulama koje vi koristite javlja se kod 20% zena. Neke zene ne smatraju to velikim problemom, dok druge zive sa tim bez prigovora.

Vi ste tek poceli da uzimate pilule i koristili ste ih da pomjerite menstruaciju zbog mora ( prvobitno ), tako da ne mogu da Vam kazem da li ce to da se ponovi poslije menstruacije ili ne. Da bi se to vidjelo morate da uzimate pilule 3 mjeseca, pa ako se u toku svakog ciklusa javlja taj braon iscjedak, onda treba da se javite ginekologu da Vam promijeni pilule, odnosno dozu hormona u istim.
Pozdrav,
ObGyn
Ivana20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 15, 2006 5:24 pm

Post od Ivana20 »

hvala vam doktorka puno :D
Odgovori