Trudnica 40 godina, trudnoca je 17 nedelja,
do 10 nedelje sve idealno, onda preobilno krvareje, hospitalizacija - manji hematom, u bolnici mi otkrivaju u cervikalnom i vaginalnom brisu eserihiju i enterokoku, lezim u bolnici i zbog bakterija primam iv primacef i pamecil, po 5 dana. Izlazim iz bolnice sa
zutim sekretom, radim privatno kontrolni vaginalni bris - opet puno eserihije.
Opet mi daju terapiju PANKLAV - amoksicilin sa klavulanskom kiselinom, pijem ga 7 dana, radim kontrolni bris za 2 nedelje - rezultat puno enterokoke i eserihije. Na pocetku trudnoce brisevi su bili sterilni, nisam imala bakterije ni gljivice.
Sada sam 17 nedelja, grlic mi se usled infekcije skratio, duzina 1,3cm, uloziv za vrh prsta,unutrasnje usce u obliku slova U, osecam pritisak na cervix iako mi bebac nije nisko, primnjena sam u bolni9cu zbog hitnog serklaza ali ga nece raditi zbog bakterija koje imam, sada opet primam kroz venu neki celafolosporin 3generacije a vaginalno stavljam amosiklav nistatin vaginalete. Takodje pijem magnezijum, utrogestan 3puta dnevno, dobila sam i progesteron depo inekciju,
lezim, mirujem, trudim se da se ne pomeram.
Plasim se da na grlicu koji je omeksan, imam bakterije koje sve ove terapije ne mogu izleciti, a serklaz se mora uraditi, sve se prima po antibiogramu, ali bakterije su i dalje tu. Plasim se za bebu, koja je u celoj ovoj prici zivahna, napredna, nemam bas nikakvih problema sa njim iako me nakljukavaju velikim dozama antibiotika.
Kolji je rizik serklaza sa bakterijama? Da li ima trudnica koje su celu trudnocu bile pod antibioticima?
prosle godine sam bebu izgubila u 14 nedelji, radili su kiretazu posle koje sam dobila upalu jajnika koju sam lecila 6 mes., u brisevima je uvek bila enterokoka.
Sa suprugom nisam imala odnose, tek onda kada sam sanirala infekciju, dobila zeleno svetlo za trudnocu od doktora, zatrudnela sam odmah...
Problem u trudnoci - bakterije, skracen cervix srklaz....
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik