ankcioznost i povisen pritisak
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 01, 2014 7:41 pm
ankcioznost i povisen pritisak
Pozdrav, imam problem sto zanjih 10 puta u predhodnih 5 godina nisam izmerio ni priblozno isti pritisak. Nekad je normalan, nekad malo povisen a jenom je bio i 105/165 . Bio sam kod razlicitih doktora 3-4 puta zbog toga i nisu mi nista konkretno propisali. Sve sto sam radio:ekg 3puta, ultra zvuk srca, tonu nekih analiza krvi vise puta sve je bilo u redu svaki put sem nekih bilirubina ali to je nesto prolazno bilo... Inace sam prilicno ankciozan, npr cim pocnem da merim pritisak cak i kuci poce da mi lupa srce jako, crvenim u licu i obuzima me vrucina i nervoza...i ne mogu da uticem na to :/ i obicno mi bude malo povisen pritisak u tim uslovima. Kod doktora zanji put kad sam dosao bio je 90/150 , posle 15tak min kod njega dok me pregledao rekao mi je da uradim brzo 20-30 cucnjeva i bukvalno odmah posle toga mi izmeri pritisak i bude mi 80/130! skoro normalan...covek se poceo da smeje...i rekao da se opustim i ne razmisljam o tome da mi je sve uredu. Ali ja i dalje imam osecaj da mi nekad skace pritisak itd... Ima li neko savet sta dalje da radim? Inace imam 25god
Re: ankcioznost i povisen pritisak
nemoj da obracas paznju, nije ti nista! dosta problema nam potice iz glave zbog svakakvih problema sa kojima se susrecemo svaki dan (stres i slicno) kad ostanes sam sa svojim mislima, pocnes da razmisljas o svojim problemima, malo se uzrujas i u tim trenucima osetis kako ti blago skoci pritisak ili pocne jace da ti kuca srce pa se jos dodatno "uplasis" i napravis "belaj" sam sebi
iskuliraj se, nemoj da te hvata paranoja