PODOFILINSKA MAST

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
dorra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 1:28 am

PODOFILINSKA MAST

Post od dorra »

Zamolila bih za odgovor:

imala sam kondilome na glicu materice, koji su uklonjeni pre nekoliko meseci operativnim putem, pre toga su postojali spoljasnji kondilomi, tj. na spoljasnjem delu vagine, kojih sam se "resavala" na razne nacine iz u nekoliko navrata - laserski, makazama..
Intervencija na glicu materice je obavljena pre nekoliko meseci, kao sto sam vec rekla, ali primetila sam pre par nedelja da su se ponovo pojavila 2 kondiloma koji polako (ali sigurno :-? ) rastu...

Pozvala sam ginekologa kod koga se lecim telefonom, jer je na trenutno na godisnjem odmoru, i rekla mi je da kupim podofilinsku mast.

U apoteci su me pitali koliko posto, tj. koji postotak % mi je potreban. Neprijatno mi je da ponovo cimam moju dr na mobilni,

pa ako moze neko strucan da mi odgovori: koji postotak podofilinske masti se koristi u tretiranju spoljasnjih kondiloma i na koji nacin ?

Hvala puno na odgovoru !
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Podofilinska mast se ne koristi za lijecenje spoljasnih kondiloma ! Jedina krema koja je efikasna jeste ALDARA, ( iminoquid ), ali se ne koristi za unutrasnju upotrebu ( kondilomi na cerviksu ) nego za dijelove vulve koji su oblozeni kozom, velike usne, perineum...
Pozdrav,
ObGyn
dorra
Novi član
Novi član

Post od dorra »

Hvala puno na ovako brzom odgovoru ! :wink:

Mozda se nisam precizno izrazila, dakle - kondilomi se nalaze se na unutrasnjoj strani velikih usmina, ne znam kako se strucno zove taj deo vagine.

Koliko procenata daje najbolji efekat, i da li je tacno da je to jako opasan lek, jer su me u apoteci pogledali kao da sam zatrazila da mi spakuju bojni otrov ? :roll:

Hvala Vam puno i sve najbolje !
dorra
Novi član
Novi član

Post od dorra »

Zamolila bih ponovo da mi neko strucan da informaciju u vezi sa podofilinskom mascu:

Dakle, koliko procentualno treba da sadrzi doticna mast podofilina - 10%, 20%, 25% ,5%, 3%?
Rekli su mi u apoteci da se mast pravi po narudzbini i u tim odnosima koje sam nabrojala. Samo ne znam koliko % daje najbolje rezultate.

Ponavljam, u pitanju su 2 novoizrasla kondiloma, odmah na ulazu velikih usana (sa unutrasnje strane) i na zidu malih usana.

Hvala na odgovoru.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Savjet ste dobili...podofilinska mast / crem je neefikasno u tretiranju kondiloma !!! Zasto Vam sad trebaju procenti ? Pitajte svog ginekologa za % a i za Aldara kremu, jer on je odgovoran za to sto Vam prepisuje.
Pozdrav,
ObGyn
Odgovori