Da li je to neko radio , kakva je to operacija i ima li loših posledica?
Kod mene je utvrdjen dochikolon, produženje odn.opuštanje debelog creva.Na snimku se vidi da je samo poprečna "prečka" opuštena i to toliko da se crevo smotalo kao neka osmica. Sve je prohodno, nema nikakvih izraslina, a tumače mi da zbog toga, u poslednjih 6 godina, imam problema sa kostipacijom, nadutošću i gasovima.Otežano varim- jedem vrlo malo i to probranu hranu (integralni hleb, ribu, čorbe, voće i kompote), kao vrabac...i stalno imam osećaj nedovoljnog pražnjenja, sitosti i prepunjenosti.
Skraćivanje debelog creva
Re: Skraćivanje debelog creva
Nema odgovora 
Davala sam nedavno stolicu na analizu i nemam ni bakterije. ni gljivice , ni parazite.
Uzimala sam 40ak dana pelin, karanfilic i crni orah kao antiparazitni prohram po programu dr. Hulde Klark i posle toga su mi smanjene tegobe nadimanja, ali i dalje postoje, samo u mnogo manjoj meri.

Davala sam nedavno stolicu na analizu i nemam ni bakterije. ni gljivice , ni parazite.
Uzimala sam 40ak dana pelin, karanfilic i crni orah kao antiparazitni prohram po programu dr. Hulde Klark i posle toga su mi smanjene tegobe nadimanja, ali i dalje postoje, samo u mnogo manjoj meri.
Pa u principu to nije laka operacija.
Da li če se raditi zavisi od više stvari, vaših godina, zdravstvenog stanja, još nekih bolesti itd, kao i toga koliko su tegobe izražene.
Sem toga, to što se crevo smotalo u osmicu je potencijalni problem ako se uvrne toliko da prekine krvotok u delu creva. Onda to postaje hitno stanje.
Odluka nije laka i trebate da čujete mišljenja više hirurga i gastroenterologa.
Da li če se raditi zavisi od više stvari, vaših godina, zdravstvenog stanja, još nekih bolesti itd, kao i toga koliko su tegobe izražene.
Sem toga, to što se crevo smotalo u osmicu je potencijalni problem ako se uvrne toliko da prekine krvotok u delu creva. Onda to postaje hitno stanje.
Odluka nije laka i trebate da čujete mišljenja više hirurga i gastroenterologa.
Hvala na odgovoru.
Jedan hirurg mi jeste rekao ,da ako se nastave tegobe, može da se skrai.
Jedan gastroeneterolog preporučio operaciju, rekao mi da ljudi žive i bez debelog creva i da ta operacija nije rizična.
Danas sam baš išla kod dr.Zorana Krivokapića- pet putfa sam pomenula operaciju i 5 putfa mi j e kazao "Ne, dušo, operacija, ne".
Taman sam se psihicki pripremila da konačno rešim problem, kad vrhunski strucnjak kaže:ne.
Video je na snimku dolichomegakolon, dao mi dva leka da pijem mesec dana (Gastroperidon i Rudacol), da se ne ustrucavam od hrane ali da pijem bar 4 l vode dnevno i tako 3 meseca, tek onda mogu da ocekujem rezultate.Naravno, da pojačam dnevne obroke jabuka, suvih šljiva, semenki i žitarica.
Jedan hirurg mi jeste rekao ,da ako se nastave tegobe, može da se skrai.
Jedan gastroeneterolog preporučio operaciju, rekao mi da ljudi žive i bez debelog creva i da ta operacija nije rizična.
Danas sam baš išla kod dr.Zorana Krivokapića- pet putfa sam pomenula operaciju i 5 putfa mi j e kazao "Ne, dušo, operacija, ne".

Taman sam se psihicki pripremila da konačno rešim problem, kad vrhunski strucnjak kaže:ne.
Video je na snimku dolichomegakolon, dao mi dva leka da pijem mesec dana (Gastroperidon i Rudacol), da se ne ustrucavam od hrane ali da pijem bar 4 l vode dnevno i tako 3 meseca, tek onda mogu da ocekujem rezultate.Naravno, da pojačam dnevne obroke jabuka, suvih šljiva, semenki i žitarica.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 09, 2014 1:44 pm
Draga Vidana imam slican slucaj kao i tvoj s tim sto je kod mene u osmicama i sigmoidni deo,takodje imam cetiri osmice u nishodnom delu,uvrtanje i izdizanje dijafragme,uvrtanje poprecnog kolona i dve osmice ascententnog kolona...vec dugi niz godina imam problem sa varenjem i opstipacijom grcevima i nenormalnim bolovima...rudakol,gastroperidon-veruj nece ti pomoci. redukovanje ishrane mozda samo malo ali bolovi ce biti i dlje prisutni...ne znam koliko lekara sam posetila i svi mi kazu operacija da ali posle porodjaja tj najbolje bi bilo posle tridesete...usput imam 25.
kako uopste ostati u drugom stanju i noisti bebu devet meseci kad su ponekad bolovi neisdzivi..imam u planu jos nesto da probam..probaj i ti verujem da nece da skodi..zakazala sam nutricionisticki pregled u nadi da ce mi na osnovu snimaka i krvne slike napraviti nacin ishrane za moj problem..ako ne ne znam sta mi je vise ciniti...
a da...verujem da se i tebi bolovi javljaju iznenada i kad su ti prazna creva i kada su puna...ako imas neki savet prosledi...

a da...verujem da se i tebi bolovi javljaju iznenada i kad su ti prazna creva i kada su puna...ako imas neki savet prosledi...