Molicu sve koji imaju slicna iskustva za savet:
mom ocu koji je 59 godina pre tri meseca su operacijom uklonjena dva tumora sa malog mozga. Patoloski nalazi su pokazali da se radi o metastazi karcinoma pluca (krupnocelijski neuroendokrilni). To nas je sve sokiralo jer tata nije imao nikakvih simpotma koji bi na to ukazali. Otisao je da se javi lekaru zbog glavobolje. Nakon toga su mu uradili 10 zracenja mozga. Zracenje je odlicno podneo bez ikakvih tegoba. Radjen je CT na kome je utvrdjeno da je tumor smesten u plucnu arteriju velicine 4,5 cm, utvdjene su milimetarske sumnjive tacke na jetri. Onkolog mu je nakon toga odredio trodnevnu kemoterapiju. Prva KT je odradjena bez ikakvih probelma. Cekamo na drugu KT, a u meduvremenu otac se dobro oseca, odlican ima apetit i vrlo je dobro raspolozen. İnteresuje me da li je neko imao slicna iskustva i kakve mogu da budu prognoze s obzirom da je njemu 4 stepen a da se on dobro oseca? hvala unapred svima
metastaze na mozgu
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 14, 2014 9:29 am
Re: metastaze na mozgu
Postovani forumasi,
ima li neko sa slicnim iskustvima da ih podelimo?
Hvala unapred
ima li neko sa slicnim iskustvima da ih podelimo?
Hvala unapred
Moja mama ima karcinom dojke,metastaze na plucima i na mozgu,nazalost ima najmanje 5 meta na mozgu i zvanicna medicina nista vise ne moze da uradi po tom pitanju,ali ako ima neko nekakva iskustva kako umanjiti bolove i kako pregurati sve simptome neka pise
Na žalost evo i mene da vam se pridružim jer sam zaista skroz izgubljena i trema nam pomoć i podrška.U pitanju je moja svekrva naime od jeseni ona muči muke sa čudnim simptomima i naš dr joj celo vreme menjala tablete za pritisak da bi na kraju u martu krenulo i povraćanje slabost i periodični gubitak vida...i promena u ponašanju..prosto to nije bila ona.Naravno opet od dr dobila inekcije jer navodno ima upalu..kad samo pomislim koliko nam Bog slao signale da vidimo a mi ništa dodje mi da svisnem.
I tako pre mesec dana mami se naglo stanje pogorša i otkriju tumor na mozgu...odmah je operisali ali tumor je metastazirao već mesec dana je u bolnici leži u pelenama jedino što joj se malo povratilo pamćenje i prepozna nas..nije joj oduzeta motorika ali ona stalno povraća skoro ništa ne jede....nešto joj vade iz kičme rekli nam da prate ....šta prate?? niko ništa ne priča..osim rečenice da je imala maligni tumor i da ima metastaze po mozgu i da joj ostaje oko 6 meseci života ne znamo ništa...
Šta nas čeka dalje primaće hemoterapije...bolovi..?? totalno smo na nepoznatom ..šta kad je odpuste kuće šta nam treba..šta treba da znamo??? Pomozite nam ako je neko imao slično iskustvo jer moramo da budemo spremni na sve da bi mogli da joj pomognemo
I tako pre mesec dana mami se naglo stanje pogorša i otkriju tumor na mozgu...odmah je operisali ali tumor je metastazirao već mesec dana je u bolnici leži u pelenama jedino što joj se malo povratilo pamćenje i prepozna nas..nije joj oduzeta motorika ali ona stalno povraća skoro ništa ne jede....nešto joj vade iz kičme rekli nam da prate ....šta prate?? niko ništa ne priča..osim rečenice da je imala maligni tumor i da ima metastaze po mozgu i da joj ostaje oko 6 meseci života ne znamo ništa...
Šta nas čeka dalje primaće hemoterapije...bolovi..?? totalno smo na nepoznatom ..šta kad je odpuste kuće šta nam treba..šta treba da znamo??? Pomozite nam ako je neko imao slično iskustvo jer moramo da budemo spremni na sve da bi mogli da joj pomognemo
izbaciti iz prehrane meso i mlečno pod obaveznoStejsi napisao:Na žalost evo i mene da vam se pridružim jer sam zaista skroz izgubljena i trema nam pomoć i podrška.U pitanju je moja svekrva naime od jeseni ona muči muke sa čudnim simptomima i naš dr joj celo vreme menjala tablete za pritisak da bi na kraju u martu krenulo i povraćanje slabost i periodični gubitak vida...i promena u ponašanju..prosto to nije bila ona.Naravno opet od dr dobila inekcije jer navodno ima upalu..kad samo pomislim koliko nam Bog slao signale da vidimo a mi ništa dodje mi da svisnem.
sodu i limun uzimati obavezno
čaj od sušene koprive i peršina
ulje konoplje
zaboravio sam napisati da ako ste u mogućnosti da je i inhaliranje cvetom konoplje počelo da se prakticira sve višesavo 1953 napisao:izbaciti iz prehrane meso i mlečno pod obaveznoStejsi napisao:Na žalost evo i mene da vam se pridružim jer sam zaista skroz izgubljena i trema nam pomoć i podrška.U pitanju je moja svekrva naime od jeseni ona muči muke sa čudnim simptomima i naš dr joj celo vreme menjala tablete za pritisak da bi na kraju u martu krenulo i povraćanje slabost i periodični gubitak vida...i promena u ponašanju..prosto to nije bila ona.Naravno opet od dr dobila inekcije jer navodno ima upalu..kad samo pomislim koliko nam Bog slao signale da vidimo a mi ništa dodje mi da svisnem.
sodu i limun uzimati obavezno
čaj od sušene koprive i peršina
ulje konoplje
Juče smo izgubili bitku
naša mama je danas sahranjena a mi slomljeni od bola.Posle te operacije imala je još jednu..ugradjivanje pumpe u glavi.. rana nije zarastala...bila je svesna ali nije se podigla 9 nedelja...odjenom su svuda bile metastaze 

iskreno saučešćeStejsi napisao:Juče smo izgubili bitkunaša mama je danas sahranjena a mi slomljeni od bola.Posle te operacije imala je još jednu..ugradjivanje pumpe u glavi.. rana nije zarastala...bila je svesna ali nije se podigla 9 nedelja...odjenom su svuda bile metastaze

Hvala Savo
eto nije bilo tih 6-7 meseci...eto koliko je cancer ljuti neprijatelj ..Kaže dr da je ona svojih 6-7 meseci živela neznajući šta ima u sebi ..ovo je bio taj kraj umrla je ne znajući od čega ..bez hemoterapija..bolova..Možda i bolje tako
jako je volela život i da je znala ubilo bi je to.
Ne živimo kvalitetno ljudi...ja sam se baš trgnula.Stres stres stres...brza hrana..život bez emocija sa lažnim prijateljima... eto to je cancer ...sami ga dovedemo u svoj život.
Ne predajte se ...ne gubite nadu do kraja ko god da ima ovu odvratnu bolest.Znam mnoge koji su je pobedili.Snage volje moćnija od svega!!!!

Ne živimo kvalitetno ljudi...ja sam se baš trgnula.Stres stres stres...brza hrana..život bez emocija sa lažnim prijateljima... eto to je cancer ...sami ga dovedemo u svoj život.
Ne predajte se ...ne gubite nadu do kraja ko god da ima ovu odvratnu bolest.Znam mnoge koji su je pobedili.Snage volje moćnija od svega!!!!
moja mama (56.god)bez ikakvih prethodnih simptoma dobila ja 3 vezana epi napada.CT pokazao metastaze na mozgu 3 sa jedne strane i jednu sa druge.Primarni tumor jos nije pronadjen.Predlazu zracenje metastaza, ima li svrhe?Onkolog je rekao da se takvi pacijenti ne primaju na kliniku.Strasno je prihvatiti sve to sobzirom da je dopre 5 dana bila zdrava zena u super formi.Sta raditi?Neko slicno iskustvo?