Bol u ramenom delu, koji se spušta u ruku

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
zujazuja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 02, 2010 5:47 pm

Bol u ramenom delu, koji se spušta u ruku

Post od zujazuja »

Pola je noći, nesnosan, podmukao, tup bol me budi, panadol extra koji sam sinoć popio ne deluje dovoljno. Moram popiti Diklofenak duo i da tražim pomoć ovde.
Naime,
od septembra kada sam putovao za Grčku, pojavila mi se jedna tačka bola u desnom ramenom lopatičnom delu ledja. Nakon mesec dana odlazim lekaru koji mi kaže da će to proći. u decembru na moje insistiranje šalje me ortopedu, koji mi daje injekciju diklofenaka direktno u mišić na ledjima, to ponavljam još dva puta svake dve nedelje bez rezultata. Uz to svo vreme pijem 2 x dnevno prepisan mi Diklofenak duo. Bol se sada proširio na celu lopaticu, spušta se u mišicu, lakat, podlakticu pa i deo šake, taj deo mi je kao utrnut, doktorica me šalje Neurologu koji mi daje nekih 5 injekcija, te predlaže banju Melenci, a ako nema boljitka i snimanje MR kičme. U banji mi doktor prepisuje 20 terapija, struje, magneta, vežbi, bazen, sve mi one prijaju, ali ja i dalje imam sve simtome koji su po meni u napredovanju. Lekar mi na tu moju izjavu reče da zna on kako mi je ali da ti nervni završeci koji su ozebli će sami prestati da bole.
Ja i dalje ne mogu noć da provedem bez Diklofenaka koji eto sada pijem već punih 7 meseci.
Molim za pomoć.
Sadašnje stanje bola je desno rame sa podpazušnim i grudnim delom, preko mišice, lakta, podlaktice pa do pola šake. Bol je tup, podmukao, a po poluutrnutoj ruci kao žmarci da me podilaze.
MR mi zakazana za 02,09,2014. da li vredi da idem privatno da uradim?
Šta će mi ona razjasniti?
Pomaaaaaagajte mi Molim Vas.
zujazuja
Novi član
Novi član

Re: Bol u ramenom delu, koji se spušta u ruku

Post od zujazuja »

Joj, zar niko nije imao ovo loše iskustvo pa da me posavetuje šta da radim?
U banji Rusanda u Melencima mi je dijagnostikovana M53.1 cervicobrachialgio l.dex
Da li neko iz struke posećuje forum pa da mi pojasni situaciju.
MaraM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 02, 2013 5:08 pm

Post od MaraM »

Imam sve te iste simptome i kod mene to traje vec 6 meseci, nisam jos otisla kod lekara, mada primecujem kako mrsavim tako me jace i vise muci. Moracu da odem... Kazu da se za to piju odredjeni lekovi ali rade se i neke vezbice...
zujazuja
Novi član
Novi član

Post od zujazuja »

Pa znate šta, sad ću vam reći, u banji ja imam dve terapije strujom, jednu magnetima, većbe u kinezi sali i bazen sa toplom vodom. Meni to prija, ali nakon sat vremena posle terapije sve je po starom da bi noću bolove morao da suzbijem Diklofenakom.
Odgovori