visokorzična trrudnoća+hsv2+gestacijski dijabet molim savet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Unana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 14, 2014 6:57 pm

visokorzična trrudnoća+hsv2+gestacijski dijabet molim savet

Post od Unana »

Zdravo svima,

nova sam na forumu mada dugo već iščitavam teme ali na problem poput mog nisam naišla.

Sada sam u 9 mesecu trudnoće, imam 31 godinu, policistične janike, insulinsku rezitenciju, u 28 nedelji mi je konstatovan gestacijski dijabetes mada sam na dijeti tokom cele trudnoće, a herpes 2 imam već 6 godina, retko mi izlazi međutim sada u trudnoći sam imala više recidiva.

Jako sam zabrinuta jer moj ginekolog insistira na prirodnom porođaju do poslednjeg sekunda, pa ako bude lezija u tom trenutku onda hitan carski, ali stvar je u tome da i kad imam aktivnu infekciju meni su simptomi toliko slabi da jedva i primetim. Drugo ja nikad nisam proveravala da li imam hsv 2 i na grliću ili je ostao samo na vulvi.

Pouzdano znam da u bolnici IgG i IgM analize ne rade pred porođaj tako da mi zaista nije jasno kako oni mogu biti sigurni da u trenutku kada krene porođaj meni ne krene i napad herpesa ili da u tom trenutku nisam zarazna? Osim toga ovde rade epiziotomiju i kad mora i kad ne mora sve i da mi ne izađe herpes tokom porođaja na šta će to da liči ako se rane od epiziotomije inficiraju herpesom?

Da li postoji način da u ovoj situaciji zahtevam i dobijem planirani carski rez? ja jedino to vidim kao bezbednu opciju za bebu.

jaako bih volela da neko od doktora pogleda moj post. hvala unapred.
Unana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 14, 2014 6:57 pm

Re: visokorzična trrudnoća+hsv2+gestacijski dijabet molim savet

Post od Unana »

Unana napisao:Zdravo svima,

nova sam na forumu mada dugo već iščitavam teme ali na problem poput mog nisam naišla.

Sada sam u 9 mesecu trudnoće, imam 31 godinu, policistične janike, insulinsku rezitenciju, u 28 nedelji mi je konstatovan gestacijski dijabetes mada sam na dijeti tokom cele trudnoće, a herpes 2 imam već 6 godina, retko mi izlazi međutim sada u trudnoći sam imala više recidiva.

Jako sam zabrinuta jer moj ginekolog insistira na prirodnom porođaju do poslednjeg sekunda, pa ako bude lezija u tom trenutku onda hitan carski, ali stvar je u tome da i kad imam aktivnu infekciju meni su simptomi toliko slabi da jedva i primetim. Drugo ja nikad nisam proveravala da li imam hsv 2 i na grliću ili je ostao samo na vulvi.

Pouzdano znam da u bolnici IgG i IgM analize ne rade pred porođaj tako da mi zaista nije jasno kako oni mogu biti sigurni da u trenutku kada krene porođaj meni ne krene i napad herpesa ili da u tom trenutku nisam zarazna? Osim toga ovde rade epiziotomiju i kad mora i kad ne mora sve i da mi ne izađe herpes tokom porođaja na šta će to da liči ako se rane od epiziotomije inficiraju herpesom?

Da li postoji način da u ovoj situaciji zahtevam i dobijem planirani carski rez? ja jedino to vidim kao bezbednu opciju za bebu. Još bih napomenula da sam imala i konizaciju grlića materica pre 8 godina, pre nego što sam dobila herpes.

jaako bih volela da neko od doktora pogleda moj post. hvala unapred.
Odgovori