tamne kuglice u stolici

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
baza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 18, 2014 8:06 pm

tamne kuglice u stolici

Post od baza »

Poslednjih 7-8 meseci sam imao i imam probleme koji su se ogledali u konstantnom krcanju creva,bolovima stomaka,jakim gasovima i sl.Posle mnogo peripetija i ispitivanja utvrdjeno je gastroskopijom i kolonoskopijom da imam heliko bakteriju,gastritis i sindrom nervoznih creva.Pio sam trojnu terapiju,ali posle toga nisam isao na ponovni test,jer se sve primirilo,jedino je krcanje creva ostalo konstantno.To je bilo u januaru.Poceo sam pre 5-6 dana da pijem gastroperidon i nakon par dana,tj.pre 2-3 dana sam primetio u stolici tamnije ''brabonjke''.Znaci,delovi velicine klikera,cvrsti,koji kada se izoluju i pritisnu bukvalno izgledaju kao vosak(takve gustine,mase i ostalo).Da napomenem da je stolica normalna,normalne boje,nekad meksa,kasastija,nekad tvrdja,normalne ''tvrdoce''.Kuglice su kao sto rekoh spolja tamnije boje,kad se zgnjece,bukvalno su kao vosak.Znam sta znaci tamna stolica i od cega je i rekoh da je normalne boje,sem kuglica koje su tamnije i pojavljuju se u stolici,ne na vrhovima,krajevima ili gde god.Ima ih i u kasastim stolicama.
Ima li slicnih iskustava?Reakcija na lek,neko ciscenje ili sta?Samo da napomenem da mi se cini da mi se creva manje cuju i da imam manje gasova od kada koristim gastroperidon.
Odgovori