problemi sa kosom

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

follicle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 07, 2010 12:36 pm

Re: problemi sa kosom

Post od follicle »

SilverShark napisao:@ follicle: Nisi bas u pravu... Postoje dva tipa androgenog gubitka kose a to su muski i zenski tip... Razlika izmedju ova dva tipa je sto se muski tip karakterise gubitkom koji moze ici do potpunog celavljenja dok kod zenskog tipa dolazi do proredjivanja kose... I muskarci i zene mogu imati ili jedan ili drugi tip ali jako je retka takva reverzija... U glavnom muskarci imaju muski tip a zene zenski... Koliko vidim Ana_88 je naglasila muski tip koji se nasledjuje po ocevoj liniji i nije uopste pogresila...
Ja sam govorio iskljucivo o muskoj naslednoj celavosti, zensku niko nije ni spominjao. Ne znam na osnovu cega ti i Ana_88 tvrdite da se muski tip nasledjuje iskljucivo po ocevoj liniji, ja sam u knjizi William R. Rassman, M.D.,(jedan od vodecih hirurga iz oblasti transplantacije kose u svetu danas ) Hair Loss & Replacement for Dummies strana 251 procitao sledece:
The inheitance of common baldness appears to be found on the autosomal-the non-sex-related- chromosomes, which means that baldness can come from either parent. Moreover, the baldness gene is a dominant gene, meaning that you need only one gene on one chromosome to express the balding trail, although multiple genes appear to influence the balding process.
Takodje: http://www.baldingblog.com/2007/03/07/d ... he-family/
http://www.baldingblog.com/2008/02/04/w ... loss-gene/
SilverShark napisao:kod zenskog tipa dolazi do proredjivanja kose
I kod zenskog moze doci do potpunog gubitka kose, zenski tip gubitka kose se meri pomocu Ludwig i Savin skale:
http://androgenic-alopecia.com/articles ... -scale.php

Moj savet za tebe je da pre nego sto izneses ovde tvrdnje proveris svoje informacije da nebi dovodio ljude u zabludu.
denzel napisao:E sad ono sto me zaprepastilo osim toga sto sam "puk'o" 5 000,jeste to sto me doktorka nije ni pregledala tamo,ma ni zavirila u kosu,ja ocekivao sad kad me bace na neka ispitivanja pa ima da izadjem posle 10 dana :D a ono nista...
Meni zvuci kao da su te lepo odrali, bez detaljnog pregleda mikroskopom ne mozes biti siguran dali je u pitanju muska nasledna celavost ili ne, to sto ti je rekla da nema zalizaka pa na osnovu toga je zakljucila to je smesno. Valjda ce te u apoteci pregledati ozbiljnije mada ja sumnjam da oni hoce samo da ti uvale neke bezvezne proizvode tipa Rougj...
denzel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 16, 2010 7:23 pm

Post od denzel »

da bolje objasnim nisu me odrali tamo u tom institutu,vec prepisana terapija je nekih 4500 dinara.

Ona mi rece kao nemas zaliske + sam se sam zalio na masnu kosu,svrab,perut i ona je dosla do zakljucka da je to najverovatnije od sampona,pripisala ovu terapiju i kao eto prvih 2 nedelje da ne ocekujem neke rezultate kosa ce mi i dalje opadati a tek posle 2 nedelje kao trebalo bi da se sve stabilizuje.

Terapija koja je prepisana je ok ili ne? vase misljenje
Karlito
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 25, 2009 1:13 am

Post od Karlito »

I ja sam bio na pregledu tom mikro kamerom i gle cuda prepisali su mi sampon i losion Rougj. Valjda cisti teme i koren kose,ne secam se tacno sta je rekla..Posto se na ekranu stvarno videlo nesto plavkasto oko korena dlake,i posto je rekla da ce on to da ocisti i omoguci dlaci da dise i normalno funkcionise,kupio sam...Medjutim nije dalo nikakvih rezultata :x Cena oko 3 hiljade din...Inace glavni zastupnik za nasu zemlju tog sampona je doticna cija je mikro kamera :D
denzel
Novi član
Novi član

Post od denzel »

pa mozes da ne uzmes njihove preparate? mislim svakako ne bi uzimao jer sam vec uzeo ono sto mi je doktorka prepisala,ja mislio samo da vidim sta je i pod tim mikroskopom.... I ne odgovori mi niko za terapiju dal je to ok ili ne?
denzel
Novi član
Novi član

Post od denzel »

1.Blue cap sampon 3x nedeljno

2.Diprosalic losion utrljati svako vece prvih 7 dana,pa posle 7 dana svaki drugi dan.

3.Pantagor kapsule 3x1 3 meseca
neko ljudi da odgovori na pitanje dal je terapija po njemu ok ili ne? buni me ovaj losion neke kiseline poseduje plus sam guglao i video da kao ne valja da se upotrebljava cesto a po terapiji ja treba svaki dan da koristim./
Micko86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2014 9:11 pm

Post od Micko86 »

Imam problema sa opadanjem kose. Najvise se manifestuje prilikom pranja kose, kada ispadne podosta dlaka (nisam brojao, ali to mom misljenju sigurno 20, max 30). Na jastuku mi takodje ostane par dlaka, najvise desetak. Takodje, prilikom cesljanja i kad protresem glavu ili povucem kosu, otpadne 1-2, do 3 vlasi.

Isao sam prvo kod privatnog dermatologa i on mi je preporucio neki sampon za lecenje seboreicnog dermetitisa. Onda sam otisao kod jednog, pa kod drugog drzavnog dermatologa. Oba su mi rekla da se radi o androgenoj alopeciji, onako na prvi pogled. Pitali su me da li imam nekog celavog u porodici i ja sam rekao da je otac procelav, ali nista preterano strasno.

Dali su mi da koristim minoxidil i Merz drazeje.

E sad, meni je kosa ok, dosta mi se masti, nemam preterano velike zaliske (ono, normalno, bar po meni), nemam "celicu", jedino mi je kosa tanka od rodjenja (na oca).

Interesuje me da li je moguce da je dijagnoza pogresna i ako je tacna, kada mogu da ocekujem da ce se manifestovati u nesto ekstremnijem obliku (bilo zalisci, bilo na kruni)?
Ima li tu nekih pravila? :D
Odgovori