bol u predelu srca posle sklekova, peciva, kolaca... hitno
bol u predelu srca posle sklekova, peciva, kolaca... hitno
Par godina unazad posle bilo kakvog tezeg fizickog napora dizanja dzakova, bacanja sljunka lopatom, sklekova *samo trideset dnevno* , uzimanja hrane sa mnogo brasna i secera *hleb, peciva, kolaci...* gotovo odmah osecam jake bolove u predelu sa leve strane oko i ispod srca levo u predelu rebara. Bio sam par puta u urgentnom gde su mi rekli da imam zapaljenje srcane kese i preporucili da uradim test na koksaki virus. Dobijao sam i neke lekove posle kojih mi je cak bilo gore npr. aspirin posle cijeg uzimanja sam osecao jos jaci bol *mozda zato sto imam mali pritisak kojeg ovaj lek jos vise snizava* Pusenje mio takodje mnogo smeta pa iako sam nepusac kad god udjem u neki kafic, kladionicu ili sl. odmah mi se pojave isti ti bolovi u predelu oko srca levo *reagujem na cak samo jednu cigaretu* Da li je moguce da ne smem da uradim ni trideset sklekova dnevno. Plasi me da imam slican problem kao onaj nesrecni mladic koji je umro posle dizanja tegova. Pre desetak godina sam operisao prosirene vene na testisima *imam oziljak od operacije na levoj strani*, a sad me svakodnevno posle sklekova ili trcanja boli i desna strana donjeg dela stomaka pa se plasim da se nisu pojavile prosirene vene na tom delu posto vec na desnom stopalu imam vene debljine 1cm narocito posle vezbi ili duzeg setanja. Radio sam uz srca koji je po recima doktorke bio normalan za moje godine. Strasno sam uplasen jer mi bolovi u predelu srca ne prestaju a sestra inace zdravstveni radnik mi je preporucila da uradim mr i angiografiju. Gde se bolje vidi zakrcenje vena...