Pomagajte

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
peraJA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 16, 2013 9:10 pm

Pomagajte

Post od peraJA »

Ja imam problem sa ubrzanim radom srca. Naime kad sedim,ležim puls mi je normalan od 55 do 80 nikad preko,pritisak normalan 117/70. Ali problem nastaje kad ustanem,kad stojim puls mi je od 100 do 120 i onda mi se javljaju neke vrtoglavice,omaglice,neke nesvestice,utisak kao da ču da se onesvestim, imam neko stezanje u grudima,probadanje povremeni i preskakanje srca. Preskoči mi jednom-dva puta u toku dana ali to nije često,možda mi se dogodi dva-tri puta mesečno.
Bio sam na svim mogućim ispitivanjima srca. EKG sam radio preko 10 puta za godinu dana i na njima je puls bio do 115,nosio sam holter,dva puta sam bio na UZ srca,proveravao sam štitnu žlezdu,bio sam na spirometriji. Holter je pokazao na jednom mestu da imam wpw sindrom,zato sam i išao na eletrofiziološko ispitivanje, i nisu mogli da izazovu nikakvu reakciju. Svi kardiolozi,internisti su mi rekli da mi nije ništa i niko mi nije dao nikakvu terapiju. A meni i dalje nije dobro. Imam strah da idem van stana. Kad sam bio na fakultetu puls mi je bio 146 ja sam mislio da ću da umrem,jako neprijatna situacija. Svaki dan sam bezvoljan, malaksao, napet, kao da očekujem neku situaciju,događaj.
Mene zanima jel se ovo meni događa kao posledica anksiozno-depresivnog poremećaja ili ja imam problem sa srcem? Ja stvarno ne znam šta više da radim kao što sam gore napomenuo kvalitet života mi je dosta narušen.
Unapred hvala,
pozdrav
Pozvana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2014 9:34 am

Re: Pomagajte

Post od Pozvana »

Doktori su skloni da kazu da je u pitanju stres, na psiho bazi itd....nemoj zanemarivati svoj problem. Ja sam imala slican problem (post ispod ), cak sam se jedanput i onesvijestila,postavljena mi je dijagnoza,pila sam tablete i bilo mi je bolje....ali, nakon prestanka uzimanja tableta, opet isto...preporuceno mi elektrofiziolosko ispitivanje srca, odradila...ali , nisu mogli izazvati tahikardiju...pojasnjenje : od vrlo opasne tahikardije, registrovane na holter zapisu, ja sam oporavila srce..(radila na imunitetu, vjezbama, anti stes tehnikama itd)...pijem amiodaron jos mjesec dana, onda prestajem...pa da vidimo hoce li se tahikardije opet javljati...
peraJA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 16, 2013 9:10 pm

Post od peraJA »

Pa i ja sam išao na elektrofiziološko ispitivanje i nisu uspeli ništa da izazovu. :roll:
Pozvana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2014 9:34 am

Post od Pozvana »

Meni bilo cudno, jer su svim pacijentima na odelenju izazvali aritmiju&tahikardiju i radili ablaciju...a meni nista..
Meni rekli da se i to desava...zasto, nemam pojma...
Odgovori