Visok puls, cudan osecaj u grudima

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Nemanja100
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 09, 2014 1:02 pm

Visok puls, cudan osecaj u grudima

Post od Nemanja100 »

Imam 23 godine, nisam pusac, slaba fizicka aktivnost, povremeno popijem ali u granicama normale.

Vec nedelju dana imam cudan osecaj u grudima, osecam lupanje srca i uglavnom mi je snizen pritisak pa osecam pospanost, umor i slabu koncentraciju.
Prvih dana je bilo samo uvece pred spavanje, tada sam osecao kao golicanje u predelu srca i uz to otkucaje i kao neku knedlicu u grlu..
Juce sam recimo ceo dan imao puls 90+ a pritisak oko 120/80 a u nekim trenucima 105/70
Jutros kada sam se probudio odmah sam dohvatio merac i izmerio da mi je puls 91 otkucaj.
A sinoc uz neku manju fizicku aktivnost (igranje i pevanje uz muziku) mi je za 5 min puls skocio na 140 i osecao sam umor i jake otkucaje ali se pul ubrzo vratio na 95..
Siguran sam da nisu napadi panike jer ih nikada nisam ni imao.

Pre mesec dana sam bio bolestan ovim gripom ali nisam isao kod doktora vec sam se lecio uz cajeve, lezanje itd.

U ponedeljak cu traziti uput za kardiologiju na Dedinju da se detaljno ispitam.

A pre toga svega ako bi vi mogli da mi date neko vase misljenje jer imam strah da mi je srce osteceno.
Korisnikov avatar
cardioperf
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 1:05 am
Kontakt:

Re: Visok puls, cudan osecaj u grudima

Post od cardioperf »

Postovani radi se o klasicnoj umjerenoj tahikardiji ili ubrzanom srcanom ritmu, koje se moze pojaviti u bilo kojoj dobi, kod vas je rijec o umjerenoj tahikardiji koja se obicno ne lijeci nego se vremenom povuce, gojaznost je jedan od vodecih uzroka tahikardije, klinicki ukoliko vam u mirovanju i uz par puta dnevno mjerenje pulsa najmanje 7-10 dana otkucaji ne prelaze 95 to se ne lijeci, u protivnom ukoliko su otkucaji (u mirovanju) veci od 100 tada se prelazi na medikamentoznu terapiju i to najcesce tabletama metoprolola koje sluze za smanjenje srcanog ritma. lijep pozz
Nemanja100
Novi član
Novi član

Post od Nemanja100 »

Postovani,

Hvala Vam na odgovoru, u medjuvremenu sam bio kod doktora, uradjen mi je EKG, kardiolog mi je poslusao i pluca i rekao je da je sve u savrsenom redu i da nemam razlog da budem zabrinut, rekao mi je da je mozda u pitanju anemija pa sam isao da proverim krv, biohemiju.. Uglavnom dao sam urin i krv.
Nalazi su bili odlicni, nista mi nije bilo povecano ili umanjeno.
Internista mi je rekao da je sve sasvim ok i da se javim ako opet osetim neko lupanje itd.
Juce sam imao lupanja slabijeg inteziteta osecao sam kako mi srce ostro ali slabo lupa u grudima..

Zanima me na koja bih jos ispitivanja mogao da idem da vidim da li imam problema sa srcem.
Korisnikov avatar
cardioperf
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 1:05 am
Kontakt:

Post od cardioperf »

Sto se tice tog "lupanja", razmisljamo o radu srca na nacin da odgovori svojoj funkciji a to je da posalje krv bogatu kiseonikom cijelom tijelu(mozgu prvenstveno), da bi to uspjesno odradilo mora pravovremeno dobijati i ono krv bogato kisikom, ukoliko imate jos nedoumica oko svoga srca, mozete odraditi EKG pod opterecenjem(traka ili biciklo) poznatije i kao ergo-test, to bi vam bio definitivan znak da je srcani misic u zdravoj formi. lijep pozz
Nemanja100
Novi član
Novi član

Post od Nemanja100 »

Hvala Vam puno na brzom odgovoru, ako budem osetio ponovo da mi srce tako lupa, trazicu od doktorke da me posalje na test pod opterecenjem..
Mada, evo i sad osecam cudan osecaj na levoj strani.
ALAMUNJA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 23, 2014 7:01 pm

Post od ALAMUNJA »

Nemanja100 napisao:Hvala Vam puno na brzom odgovoru, ako budem osetio ponovo da mi srce tako lupa, trazicu od doktorke da me posalje na test pod opterecenjem..
Mada, evo i sad osecam cudan osecaj na levoj strani.
Dali se placaju usluge kod kardiologa za overenom zdravstvenom knjizicom?
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Nista se ne placa osim participacije koja je nekih 50 din.
Nemanja100
Novi član
Novi član

Post od Nemanja100 »

Uglavnom vam kazu da im ne rade holteri, da im je ekg u kvaru, da su sonde pokvarene i da idetekod PRIVATNIKA!!!
Kad vam to kazu, vi lepo trazite uverenje da su im instrumenti u kvaru da biste otisli kod privatnika i uzeli refundaciju od zdravstvenog.
Da vidite to kad spomenete kako sve radi i za sve mogu da vam daju uput!
Nazalost lekari danas dobijaju poene ako nekog skinu sa grbace i ne prebace na dalje lecenje!
Odgovori