hipertenzija i prekomerno znojenje
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
hipertenzija i prekomerno znojenje
Kao prvo hteo bih da znam da li je moguca bilo kakva veza izmedju ove dve pojave.Da imam povisen pritisak sam saznao 01.januara 2006,tako sto mi nije bilo dobro,imao sam jak i ostar bol na levoj strani grudnog kosa kao i povremena probadanja,zujanje u usima, osecaj pulsiranja glave...Tada mi je izmeren pritisak 160/120.Kardiolog mi je prepisao monopril od 20 mg, i da uradim sledece analize:holter,ekg,endokrinoloski nalaz,ultrazvuk srca.Od svega toga jedino nisam uradio holter pritiska i svi rezultati su bili dobri.I pored lekova pritisak mi nije uvek bio regulisan, pa sam i prestao da pijem lekove.Prestao sam da pusim vec 8 meseci,vec godinu dana ne jedem slano,masno i zacinjeno.I nista,pritisak je i dalje tu,doduse neredovan!Posto sam se bavio sportom(fudbalom) od svoje 7 godine,a rodjen sam 1985,bio sam u odlicnoj fizickoj spremi do svoje 15 godine,kada sam primetio da se brze umaram i da mi sporije od drugih opada puls.Fudbal sam naglo prestao da treniram u svojoj 17 godini.Otprilike od tog perioda su mi poceli problemi sa znojenjem,koji su kako je vreme prolazilo bili sve veci i sve vise negativno psihicki uticali na mene.Danas je to dostiglo ozbiljne razmere, toliko da utice na svakodnevni zivot.Prosto receno zavisim od vremenske prognoze!Ali ima nesto cudno u tom mom problemu,primetio sam da mi znojenje zavisi od fizicke aktivnosti vise nego od temperature.Naravno tu veliku ulogu igra i psihicki faktor(nervoza,preterano razmisljanje o tome).Znojim se najvise u predelu ledja,ispod ruku(ispod pazuha) kao i grudi i stomaka, na ostalim mestima manje.Iz svega ovoga ja mislim da se znojim iz nekih zdrastvenih problema koji su mozda u vezi sa povisenim pritiskom.Voleo bih da mi kazete i vase misljenje o mom problemu sa znojenjem kao i mogucim nacinima da taj problem resim.Unapred zahvalan
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nisam dr, ali sam proucavala takve i slicne problematike, i samo mogu da ti kazem da treba da odradis endokrinoloski pregled, da odradis sve analize za stitnu zlezdu:
fT3, fT4, TSH, Anti TPO i anti AMC
Sve navedene simptome moze da daje i promena u radu stitne zlezde.
Dakle, taj pregled obavezno odradi, sa SVIM ovim analizama koje sam ti rekla (nemoj samo ove prve tri koje lekari obicno prvo preporuce, tj. oni prvo preporuce T3 i T4 (a ne ove "slobodne fT, pa ako bude problema, onda upute na dalje analize, te da bi izbegao procedure, odradi odmah SVE, kao i ove dve poslednje, jer nekada su ove prve tri u savrsenoj normali, a ove dve poslednje "divljaju", te tada ukazuju na postojanje Hasimoto tireoiditisa.
Pozz, majja
fT3, fT4, TSH, Anti TPO i anti AMC
Sve navedene simptome moze da daje i promena u radu stitne zlezde.
Dakle, taj pregled obavezno odradi, sa SVIM ovim analizama koje sam ti rekla (nemoj samo ove prve tri koje lekari obicno prvo preporuce, tj. oni prvo preporuce T3 i T4 (a ne ove "slobodne fT, pa ako bude problema, onda upute na dalje analize, te da bi izbegao procedure, odradi odmah SVE, kao i ove dve poslednje, jer nekada su ove prve tri u savrsenoj normali, a ove dve poslednje "divljaju", te tada ukazuju na postojanje Hasimoto tireoiditisa.
Pozz, majja

problemi sa znojenjem i temperaturom
Javljam se jer sam pročitao relativno slične simptome koji mene prate. I tražim savet, pomoć, od bilo koga, ukoliko je to moguće. Zadnjih par godina drastično mi se povećava znojenje, ali ono što je kod mene verovatno i veći problem je zimogrožljivost, odnosno neadekvatan odgovor organizma na vanjsku temperaturu. Znojenje leđa, pazuha, ali i bukvalno svih delova tela. Ekstremno sam postao osetljiv čim se temp spusti ispod +15 (??). Da, zaista je tako. Bukvalno sva moja aktivnost vani, ali i unutra, ovisi o vremenskoj prognozi i oblačenju. Ako se obučem onoliko koliko mi treba da bi stajao vani ili šetao, čim se malo pokrenem i radim nešto, eto ti znojenja i onda presvlačenja majica i sušenja fenom, grejalicom ili sl. Kao rezultat svega je upala grla, temperatura i sl simptomi. Znam da će većini ovo delovati smešno, ali bi bilo tako da nije tužno. Posao mi je bio veoma stresan i mnogo jurcanja, ali je sad to malo mirnije i zato sam krenuo kod lekara ove godine, ali nismo došli do rešenja. Uradio sam pomenute hormone koje Majja pominje, ali samo ona 3: fT3 i fT4 i TSH. Endokrinolog mi je rekao da se štitna žlezda na osnovu tih rez ne može okriviti za moje stanje. Bio sam kod vaskularnog hirurga, neurologa i slikao kičmu (??) i za ništa se nismo mogli uhvatiti. Prvi put mi se ove godine za vreme ovih vrućina desio problem s pritiskom, ali mislim da je to zaista bilo zbog tih +40. Bio sam kod kardiologa tada i EKG je bio u tom momentu ok. Ja sumnjam na određeni vid cirkulacije, ali je neobično to da su meni dlanovi i stopala topli, čak i topliji od ostalih i najčešće mi je hladno po butinama, listovima, leđima. Niko iz moje okoline ne može da se načudi kako mogu tako ovisiti o temperaturi. Izvinjavam se na opširnosti, mada ovo nije ni delić onoga što kako živim, ali bilo kakvo iskustvo bi mi pomoglo jer sam postao rob ovoga što sam napisao. Unapred hvala.
problemi sa znojenjem i temperaturom
Javljam se jer sam pročitao relativno slične simptome koji mene prate. I tražim savet, pomoć, od bilo koga, ukoliko je to moguće. Zadnjih par godina drastično mi se povećava znojenje, ali ono što je kod mene verovatno i veći problem je zimogrožljivost, odnosno neadekvatan odgovor organizma na vanjsku temperaturu. Znojenje leđa, pazuha, ali i bukvalno svih delova tela. Ekstremno sam postao osetljiv čim se temp spusti ispod +15 (??). Da, zaista je tako. Bukvalno sva moja aktivnost vani, ali i unutra, ovisi o vremenskoj prognozi i oblačenju. Ako se obučem onoliko koliko mi treba da bi stajao vani ili šetao, čim se malo pokrenem i radim nešto, eto ti znojenja i onda presvlačenja majica i sušenja fenom, grejalicom ili sl. Kao rezultat svega je upala grla, temperatura i sl simptomi. Znam da će većini ovo delovati smešno, ali bi bilo tako da nije tužno. Posao mi je bio veoma stresan i mnogo jurcanja, ali je sad to malo mirnije i zato sam krenuo kod lekara ove godine, ali nismo došli do rešenja. Uradio sam pomenute hormone koje Majja pominje, ali samo ona 3: fT3 i fT4 i TSH. Endokrinolog mi je rekao da se štitna žlezda na osnovu tih rez ne može okriviti za moje stanje. Bio sam kod vaskularnog hirurga, neurologa i slikao kičmu (??) i za ništa se nismo mogli uhvatiti. Prvi put mi se ove godine za vreme ovih vrućina desio problem s pritiskom, ali mislim da je to zaista bilo zbog tih +40. Bio sam kod kardiologa tada i EKG je bio u tom momentu ok. Ja sumnjam na određeni vid cirkulacije, ali je neobično to da su meni dlanovi i stopala topli, čak i topliji od ostalih i najčešće mi je hladno po butinama, listovima, leđima. Niko iz moje okoline ne može da se načudi kako mogu tako ovisiti o temperaturi. Izvinjavam se na opširnosti, mada ovo nije ni delić onoga što kako živim, ali bilo kakvo iskustvo bi mi pomoglo jer sam postao rob ovoga što sam napisao. Unapred hvala.
Re: hipertenzija i prekomerno znojenje
Igor je opisao probleme s kakvima se i ja susrećem- ovisnost o vremenskoj prognozi. Razlika temeperature od samo nekoliko stupnjeva za mene je dovoljna da se u odjeći u kojoj mi je bilo ugodno do tada počnem znojiti ili da mi postane jako hladno. Čim mi organizam osjeti fizičko opterećenje(npr. ubrzani hod desetak min), odmah se znoji, ali svugdje. Ako je uz to vani toplo, budem mokra... Zimi( a živim u mediteranskoj klimi gdje je rijetko ispod 7,8 stupnjeva,doduše, uz buru)se pretrgnem od muke da nađem odjeću u kojoj će mi biti toplo, a da ne izgledam kao netko koga je voda donijela,osobito čizme... Moraju mi bit dobro podstavljene, a uglavnom nisu ili imaju slabu izolaciju... Nosim po 2 para debelih hulahopki ispod hlača i opet mi često bude hladno... Naravno, čim tako obučena uđem u kafić gdje je toplije, znojim se i vrućina me ubija. Ljeti je opet problem s odjećom jer ako sam po danu u gradu, cijela se oznojim( ispod pazuha, na prsima, trbuhu, guzi, čak i noge ako je stavrno vruće) i to u minici i majici s tankim naramenicama. Ne volim da mi se vide te mrlje od znoja pa nastojim pronaći nekakve šrane lepršave majice i minice tamnijih boja... Ma uslavnom velika gnjavaža, ne mogu se ni obući kako želim nego u ono što nađem da se ne vidi znoj.
Najviše me nervira što, ako izađem iz kuće tijekom, primjerice, popodneva i ostanem par sati, snizi se temperatura, a meni dodatni rukav nije dovoljan jer mi svugdje bude hladno, a ne mogu se ni toplije obući prije izlaska jer ću se do tada pregrijavati u tome! Ne znam razlog ovome, a još manje lijek, ali znam da nije normalno jer gledam ljude oko sebe kako reagiraju na temperaturu, njene promjene, odjeću i obuću i nitko se ne ponaša kao ja. Osjećam se kao da sam ja kriva,kao da mora da mi se čini, a ,naravno, nije...
Najviše me nervira što, ako izađem iz kuće tijekom, primjerice, popodneva i ostanem par sati, snizi se temperatura, a meni dodatni rukav nije dovoljan jer mi svugdje bude hladno, a ne mogu se ni toplije obući prije izlaska jer ću se do tada pregrijavati u tome! Ne znam razlog ovome, a još manje lijek, ali znam da nije normalno jer gledam ljude oko sebe kako reagiraju na temperaturu, njene promjene, odjeću i obuću i nitko se ne ponaša kao ja. Osjećam se kao da sam ja kriva,kao da mora da mi se čini, a ,naravno, nije...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 10, 2009 3:51 pm
Ako sam dobro razumeo cini mi se da niste obavili najvaznije a to je test opterecenja.Prosto je neverovatno da vas kardiolog,kao profesionalnog sportistu,nije poslao na ergometriju.
Bitno je da je ultrazvuk bio dobar(bar tako kazete) sto znaci da vam srce jos uvek nije osteceno od visokog pritiska.Nagli prestanak bavljenja sportom moze i verovatno i jeste uzrok visokog pritiska a sto se tice znojenja(pretpostavljam da je u pitanju hladni znoj),to vam je na nervnoj bazi tj strah koji vam se uvukao pod kozu sto je i razumljivo.
Savetujem vam da pre testa opterecenja odradite jedan test u svojoj reziji a to je da obavite jednu setnju brzim hodom od pola sta pa da odmah posle toga(ako ste u mogucnosti)izmerite pritisak.
Gotovo sam siguran da ce vam u umerenom opterecenju pritisak biti dobar.
Nemojte se baviti profesionalnim sportom,to vam nece preporuciti ni jedan ozbiljan kardiolog.Kljuc svega je u umerenosti zato lepo praktikujte setnje,voznju biciklom i plivanje ali svakako idite na test opterecenja da se vidi kako vam srce reaguje u naporu.
Mladi ste da imate srcanih problema(a i rezultati tako govore) Zivot danas melje i svi su nervozni a to sve utice na coveka.Svako negde "propisti".Neko na srce,nego dobije cir,neko ima glavobolje.Odradite ovo i ako je sve u redu onda je jedini lek pozitivno razmisljanje(lakse reci nego uraditi ali nema predaje:-)))
Sretno
Bitno je da je ultrazvuk bio dobar(bar tako kazete) sto znaci da vam srce jos uvek nije osteceno od visokog pritiska.Nagli prestanak bavljenja sportom moze i verovatno i jeste uzrok visokog pritiska a sto se tice znojenja(pretpostavljam da je u pitanju hladni znoj),to vam je na nervnoj bazi tj strah koji vam se uvukao pod kozu sto je i razumljivo.
Savetujem vam da pre testa opterecenja odradite jedan test u svojoj reziji a to je da obavite jednu setnju brzim hodom od pola sta pa da odmah posle toga(ako ste u mogucnosti)izmerite pritisak.
Gotovo sam siguran da ce vam u umerenom opterecenju pritisak biti dobar.
Nemojte se baviti profesionalnim sportom,to vam nece preporuciti ni jedan ozbiljan kardiolog.Kljuc svega je u umerenosti zato lepo praktikujte setnje,voznju biciklom i plivanje ali svakako idite na test opterecenja da se vidi kako vam srce reaguje u naporu.
Mladi ste da imate srcanih problema(a i rezultati tako govore) Zivot danas melje i svi su nervozni a to sve utice na coveka.Svako negde "propisti".Neko na srce,nego dobije cir,neko ima glavobolje.Odradite ovo i ako je sve u redu onda je jedini lek pozitivno razmisljanje(lakse reci nego uraditi ali nema predaje:-)))
Sretno
Zdravo ljudi
.Zelim da vam ispricam moje iskustvo i pitam za savet.
dijagnostikovana mi je hiperhidroza pre 8 god. znojili su mi se dlanovi i lice preterano!Tada sam saznao da postoji operacija kojom se to resava.odlucio sam da je uradim pre 2 godine.Sada se uopste ne znojim po dlanovim,malo na licu,ali veliki problem imam sa ostalim delovima tela,pogotovo ledjima.Ali najinteresantnije od svega toga je sto ja mislim da je meni sve to na psihickoj bazi,jer npr. kad sam sam kuci ili sa roditeljima uopste se ne znojim tj. normalno,ali cim mi dodje neko drustvo ili ja odem kod njih,ili u izlazak,to je katastrofa.Jos jedna zanimljiva cinjenica je da kad popijem dosta alkohola,prestanem da se znojim,kontam verovatno jer ne mislim o tome i skroz sam opusten.Zeleo bi da znam da li se jos nekom tako nesto desava.i da pitam za savet,sta da radim?kome da se obratim?da li da idem mozda kod psihologa?
Hvala unapred

dijagnostikovana mi je hiperhidroza pre 8 god. znojili su mi se dlanovi i lice preterano!Tada sam saznao da postoji operacija kojom se to resava.odlucio sam da je uradim pre 2 godine.Sada se uopste ne znojim po dlanovim,malo na licu,ali veliki problem imam sa ostalim delovima tela,pogotovo ledjima.Ali najinteresantnije od svega toga je sto ja mislim da je meni sve to na psihickoj bazi,jer npr. kad sam sam kuci ili sa roditeljima uopste se ne znojim tj. normalno,ali cim mi dodje neko drustvo ili ja odem kod njih,ili u izlazak,to je katastrofa.Jos jedna zanimljiva cinjenica je da kad popijem dosta alkohola,prestanem da se znojim,kontam verovatno jer ne mislim o tome i skroz sam opusten.Zeleo bi da znam da li se jos nekom tako nesto desava.i da pitam za savet,sta da radim?kome da se obratim?da li da idem mozda kod psihologa?
Hvala unapred

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 07, 2012 10:40 am
You can * SPAM * * SPAM * nhl jerseys straight like a complete result of our webpage and in no way should sign-up. purpose using the superior fast and safe payment models which consists of PayPal, we're on the way to dispatch merchandise for the handle as we obtain your payment, if one thing soldout, we are on the way to provide you authentic nfl jerseys with refund within of the day.
Vec mesec i po imam problema sa povisenim pritiskom. Gornji i ne toliko ali donji varira iymedju 80 i 90 (najcesce 85-86). Davao sam krv sve je u redu. Isao kod kardiologa ekg i ultrayvuk u redu. Nemam glavobolja ali mi ruke noge i telo utrnulo, kao da sam pod nekom blagom anesteyijom. Ponekad osecam i bockanje. Dr. kazu da je najverovatnije na nervnoj bazi. Preporucuju fizičku aktivnost. U poslednjih nekoliko dana kada se oznojim (a znojim se normalno), telo mi ledeno, pogotovu vrat i ledja a ruke i noge ne. To mi se ranije nije desavalo. Naime kada se oznojim tusiram se mlakom vodom a sad mi nekako vise prija topla. Da napomenem jos i da imam problema sa vratnom kicmom (verovatno spondiloza). Molim za savet. Hvala.
Pozdrav svima. Pišem u ovoj zastareloj temi pošto sam na ovu stranicu naišao pretraživanjem preko google-a.
Imam skoro identične simptome kao Dzosua koji je započeo ovu temu s tim izuzetkom da nemam visok pritisak.
Imam prekomerno znojenje na glavi, leđima i sedalnom delu, radio sam analizu hormona štitne žlezde, međutim oni su u redu, sa srcem nemam problema, aktivan sam sportista, za potrebe sporta i poslova na koje sam konkurisao sam radio EKG i nikada nisam imao problem niti bilo ko u užoj familiji. Kotrolisao sam i šećer pošto sam pročitao da nedostatak može izazvati prekomertno znojenje, nalazi su uredni.
Zanima me da li je neko uspeo da reši ovaj problem? Već neko vreme idem od lekara do lekara, oni me samo prosleđuju jedan drugom uglavnom pod izgovorom ''ma to si ti malo nervozan'' a meni se stanje iz nedelje u nedelju pogoršava.
Imam skoro identične simptome kao Dzosua koji je započeo ovu temu s tim izuzetkom da nemam visok pritisak.
Imam prekomerno znojenje na glavi, leđima i sedalnom delu, radio sam analizu hormona štitne žlezde, međutim oni su u redu, sa srcem nemam problema, aktivan sam sportista, za potrebe sporta i poslova na koje sam konkurisao sam radio EKG i nikada nisam imao problem niti bilo ko u užoj familiji. Kotrolisao sam i šećer pošto sam pročitao da nedostatak može izazvati prekomertno znojenje, nalazi su uredni.
Zanima me da li je neko uspeo da reši ovaj problem? Već neko vreme idem od lekara do lekara, oni me samo prosleđuju jedan drugom uglavnom pod izgovorom ''ma to si ti malo nervozan'' a meni se stanje iz nedelje u nedelju pogoršava.