Psiha ili posledica šuma?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
anonimus85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2014 1:03 pm

Psiha ili posledica šuma?

Post od anonimus85 »

Pozdrav!
Imam 25 godina i mucim se sa Ekstrasistolama oko 3-4 godine. Pocele su da se desavaju u drugoj godini fakulteta kada sam vezao par dana da pijem do kasno (tj. rano) i zatim ujutro na fakultet. Kada sam primetio to prvi put otisao sam kuci sa fakulteta i legao da spavam posle dobrih 4-5 sati sna jednostavno su prestale. Zatim prolazi 5-6 meseci kada mi se opet pojavljuju i mislim da sam tada bio pod malim stresom zbog uslova za 3 godinu. Tada odlazim kod doktora gde mi je uradjen ekg, vadjena krv zbog provere stitne zlezde i koksaki virusa i sve je bilo u redu. Doktor mi prepisuje bromazepam koji ja naravno nisam pio, tj, jesam nesto malo par puta i odustao jel sam protivnik lekova (uvek trazim uzrok a ne maskiranje posledica). Moglo je sve na ovome da se zavrsi da sam odmah otisao da uradim UZ srca sto mi je Dr i govorio, medjutim ja sa tim odugovlacim jer aritmije dodju i prodju, pa se ne pojavljuju po par meseci i zatim se vrate iz cista mira. Znate i sami onda je krenulo osluskivanje pulsa pa svi ti popratni elementi. Uvek sam i mislio da mi je na psihi jer je meni puls 60-70 otkucaja u mirovanju i vozim bicikli jako cesto, a svi govore da je bicikli zdrav za srce. Naucio sam da se izborim sa tim tako sto disem na nos. Elem, tek nedavno sam otisao da uradim UZ srca i da zavrsim sa tom pricom ako ima fizickog nedostatka. Odradio sam EKG ponovo iako nisam imao ekstrasistole, UZ srca i na kraju je Dr konstatovao da je sve u redu stim sto mi je nasao posledicu suma sto su mi nasli na sistematskom pregledu u osnovnoj skoli. Samo da dodam da nikad nisam imao bilo kakvih gubitaka svesti, desavalo mi se kao i svima kada se dugo ne pomerate pa naglo ustanete da se osamutim na 1-2 sekunde, ali kao sto sam napomenuo to se desava vecini mojih drugara. Prilazem dijagnozu sto mi je Dr napisao i zanima me samo da li je taj blago poviseni gradijet mozda povezan sa tim aritmijama?
https://www.dropbox.com/sc/lzkzetvib42e4it/mEUv_6XOyo
Za povisen pritisak ne pitajte, uzbudio sam se u klinici kao budala :D
Korisnikov avatar
cardioperf
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 1:05 am
Kontakt:

Re: Psiha ili posledica šuma?

Post od cardioperf »

Postovani...extra sistole ne moraju da imaju neku posebnu etiologiju ukoliko se povremeno samo desavaju, kod cescih pojava bi se trebao utvrditi uzrok i to nosenjem Holtera, ne bi trebalo da ovaj blagi gradijent ima veze sa extra sistolama s obzirom da se one pojavljuju zbog srcanog elektricnog impulsa...neki kardiolozi je zovu i restartovanje srca, jako je neugodno ali prodje brzo....naravno govorim o rijetkim pojavama kao sto je vasa....mislim da bromazepan uopste nije losa terapija neki izvjesni period i pracenje koliko ce se te extra sistole tada pojavljivati....lijep pozzz
anonimus85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2014 1:03 pm

Re: Psiha ili posledica šuma?

Post od anonimus85 »

Hvala puno na odgovoru, meni je samo bilo bitno da je fizicki sve u redu, a za glavu cu se vec snaci nekako :D
Odgovori