KARDIOHIRURGIJA
- cardioperf
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 1:05 am
- Kontakt:
KARDIOHIRURGIJA
Sva pitanja vezana za operacije na srcu, nadam se da cu vam moci pojasniti..pozzz
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 11:54 am
Re: KARDIOHIRURGIJA
postovani, moj tata je imao infarkt prednjeg zida pre dve nedelje, dr kazu da je bio brutalan.
nalaz koronarografije od cetvrtka je sledeci: glavno stablo proksimalno suzeno 60%. LAD proksialno suzena 80% uz aneurizmu odmah nakon suzenja, distalno 90% Dg 1 ostijano suzena 90% Acx medijalno suzena 80%, RCA bez angiografskih promena.
dalja terapija: uputiti pacijenta na konzilijum.
koje je vase misljenje? da li mu treba hitna operacija, ili treba da saceka da se malo oporavi? koliko sam razumela, planiraju da ga vec sutra puste kuci.
hvala!
nalaz koronarografije od cetvrtka je sledeci: glavno stablo proksimalno suzeno 60%. LAD proksialno suzena 80% uz aneurizmu odmah nakon suzenja, distalno 90% Dg 1 ostijano suzena 90% Acx medijalno suzena 80%, RCA bez angiografskih promena.
dalja terapija: uputiti pacijenta na konzilijum.
koje je vase misljenje? da li mu treba hitna operacija, ili treba da saceka da se malo oporavi? koliko sam razumela, planiraju da ga vec sutra puste kuci.
hvala!
-
- Novi član
inace, ima 65 godina, nije pusac.
- cardioperf
- Stalni član
- Kontakt:
Postovana, ukoliko je bilo neizvodljivo stentirati ova mjesta suzenja, pacijent ce najvjerovatnije biti predlozen za revaskularizaciju miokarda ili ugradnju bypass-a. Ukoliko mu je stanje stabilno isao bi redovnom procedurom. lijep pozz
-
- Novi član
hvala!
ja kao laik, kad ovo pogledam, cini mi se bas strasno, narocito ova aneurizma, s obzirom na to sta sve o tome mogu da procitam na internetu.
ja kao laik, kad ovo pogledam, cini mi se bas strasno, narocito ova aneurizma, s obzirom na to sta sve o tome mogu da procitam na internetu.
- cardioperf
- Stalni član
- Kontakt:
to sto citate na internetu nisu ove vrste aneurizmi....ovdje se radi o prosirenju srcane arterije,jedne njene grane ..pozz
-
- Novi član
a da vas pitam : kada se ugradjuje baj pas, da li se deo krvnog suda koji se premoscava, uklanja, ili on i dalje ostaje, a samo postoji jos jedan put kojim krv moze da ide?
- cardioperf
- Stalni član
- Kontakt:
postovana, sama rijec bypass znaci premosnica ili zaobilaznica....uglavnom se za to koristi vena od pacijenta sa noge ili arterija u grudnom kosu, ne dolazi ni do kakvog uklanjanja srcanih arterija nego do sivenja te iste vene iza mjesta suzenja i na aortu kao najveci arterijski krvni sud, tako da dijelovi srca koji su imali problem sa smanjenom opskrbom krvi bogatom kisikom pocinju dobijati dodatne prilive krvi i samim tim se odumiranje srcanog misica zaustavlja. pozz
-
- Novi član
hvala mnogo! sad mi je sve mnogo jasnije.