Povisen krvni pritisak i terapija.

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dejan1968
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2014 9:02 pm

Povisen krvni pritisak i terapija.

Post od Dejan1968 »

Postovani,
Pre dve godine sam poceo sa lecenjem hipertenzije. Prepisani su mi lekovi Lercanil 10, Monopril plus i Corvitol. Redovan sam u uzimanju terapije, smanjio sam unos soli i posvetio se svakodnevnoj rekreaciji. Sa takvom terapijom pritisam mi je uvek oko 140 sa 90. Zelim da Vas pitam da li postoji neko vreme za menjanje terapije, da li postoji bolja, efikasnija kombinacija lekova od ove koja mi je prepisana? Da li mozete da mi preporucite neku drugu terapiju da probam i da vidim da li ce rezultati biti bolji? Napominjem da mi je EKG idealan, takodje i puls, uvek normalan. Nisam imao probleme sa aritmijom i slicnim smetnjama na srcu.
Takodje, unapred hvala svima koji imaju konstruktivan savet.
Korisnikov avatar
cardioperf
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 1:05 am
Kontakt:

Re: Povisen krvni pritisak i terapija.

Post od cardioperf »

Postovani...pritisak od 140/90 spada u hipertenziju, smanjen unos soli kao i rekreacija je pohvalna ali tu terapiju treba jos korigovati dok pritisak ne dođe u normativne granice. Terapiju vam moze korigovati vas lijecnik internista-kardiolog. Kod neke terapije se mora pricekati 2-3 mjeseca da bi se pokazali rezultati, ali ukoliko pijete tu istu terapiju godinama onda se ona mora korigovati. lijep pozz
Odgovori