Postovani,
Pre dve godine sam poceo sa lecenjem hipertenzije. Prepisani su mi lekovi Lercanil 10, Monopril plus i Corvitol. Redovan sam u uzimanju terapije, smanjio sam unos soli i posvetio se svakodnevnoj rekreaciji. Sa takvom terapijom pritisam mi je uvek oko 140 sa 90. Zelim da Vas pitam da li postoji neko vreme za menjanje terapije, da li postoji bolja, efikasnija kombinacija lekova od ove koja mi je prepisana? Da li mozete da mi preporucite neku drugu terapiju da probam i da vidim da li ce rezultati biti bolji? Napominjem da mi je EKG idealan, takodje i puls, uvek normalan. Nisam imao probleme sa aritmijom i slicnim smetnjama na srcu.
Takodje, unapred hvala svima koji imaju konstruktivan savet.
Povisen krvni pritisak i terapija.
- cardioperf
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 1:05 am
- Kontakt:
Re: Povisen krvni pritisak i terapija.
Postovani...pritisak od 140/90 spada u hipertenziju, smanjen unos soli kao i rekreacija je pohvalna ali tu terapiju treba jos korigovati dok pritisak ne dođe u normativne granice. Terapiju vam moze korigovati vas lijecnik internista-kardiolog. Kod neke terapije se mora pricekati 2-3 mjeseca da bi se pokazali rezultati, ali ukoliko pijete tu istu terapiju godinama onda se ona mora korigovati. lijep pozz