Preporuka za kiropraktora u Novom Sadu?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

dupli post - za brisanje
Poslednja izmena od Omega u Sub Mar 14, 2009 7:19 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
Omega
Aktivan član
Aktivan član

Post od Omega »

Samo mali osvrt:
vince55 napisao:Kažu lekari "nemojte uzimati stvari u svoje ruke".
Godinama sam slepo to poštovao, a kao što gore i rekoh, isključivo to je i dovelo do svih strašnih muka koje me prate ceo život. Da sam bio manje disciplinovan, daleko bolje bih prošao. Ne uopštavam i ne prenosim to na druge slučajeve, samo kažem da je u mom slučaju tako.
vince55 napisao: vi ste živi primer medicinske bruke
Jesam, ali bruka je slaba reč za to šta mi je medicina uradila. Ali nisam jedini, evo slučaja mlade Maje

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 53&start=0

..koji sam direktno razobličio i utvrdio krivičnu odgovornost lekara koji su je najpre nepažnjom inficirali, znači doveli do bolesti, a onda tu bolest lečili otrovom koji je do te mere razorio Majin organizam da ona toga još nije ni svesna.

Što je najgore, nema ona ništa od toga što sam je konačno saznala šta je dovelo do njenog invaliditeta koji će svakim danom njenog života biti sve jači. Užas je slaba reč za sve to, a ni ona nije usamljen primer.
vince55 napisao:Nije da me ostalo ne zanima, ali hvala bogu, leđa su mi jedini problem.
Voleo bih da je zaista tako, ali nemoj to dva puta da kažeš. I ja sam mislio da su mi samo kolena otišla, patio i nervirao se zbog toga, ali kada sam onda krenuo (samoinicijativno, naravno) u pregled celog organizma - video sam da su ona još i u dobrom stanju.

Bila se povela priča o Dr Ganiću, evo još jednog detalja za njega: kada sam ga, nakon četvrte operacije kolena, jer sam imao strahovite bolove, upitao: Doktore, koliko je debela hrskavica u mom kolenu? - on mi je ne razmišljajući ni sekund, preko ramena odbrusio: Ma debela je!

Videvši da nešto ipak nije u redu, jer ne mogu da hodam, odmah nakon te operacije sam otišao na magnetnu rezonancu i izmerio debljinu hrskavice od samo 1,2mm! Evo ako Dr Veljko ovo čita, može da prokomentariše kako vidi takvu izjavu Dr Ganića.

Ali ne bih previše da zamaram svojim slučajem i isuviše je jeziv, želim samo ponešto od svog iskustva da prenesem ljudima u nevolji.
vince55
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 4:28 pm

Post od vince55 »

Hvala na brizi, ali da... zaista su mi leđa jedini problem. Medicinski potvrđeno. Pa ako vas ne mrzi... ja bih vas molio da napišete nešto o tome. Verujem i za Maju, i za Ganića... I shvatam da ste u najmanju ruku ogorčeni, ali ono šte mene zaista zanima, jeste, šta vi činite apropo problema sa protruzijom diskova i bolova koji prouzrokuju isti? Verujem da se slažete samnom kad kažem da je priča o medicini u Srbiji... mrtva tema. Zato mi učinite ako možete, i dajte neki savet/iskustvo u vezi problema koji me muči.
Omega
Aktivan član
Aktivan član

Post od Omega »

Protruzije diskova su problem koji se kod mene poslednji javio i do sada sam se njime najmanje bavio, ali generalno, pošto su diskovi vrlo slično tkivo (ne i isto) kao hrskavica zglobova, terapija je slična, mada ne i ista.

Osim toga, kičma ima jedan problem koji zglobovi nemaju, a to je što je ona nepokretna.

Dakle, čak i kada bi uneli u sebe hranljive materije koje pomažu drugim zglobovima, kičmi to ne bi toliko koristilo, jer ona zbog te svoje nepokretnosti i stalnosti opterećenja ima mnogo slabiju difuziju od drugih zglobova.

Zato su terapijske mere za kičmu u principu vrlo slabe. Glavne stvari za koje mislim da se zamenariju u našim terapijskim procedurama, su rasterećenje i istezanje.

Ja sam recimo samo zbog kičme promenio posao jer ni na koji način ne mogu da podnesem da sedim osam sati dnevno. Takođe, istezanje na različite načine primenjujem stalno. Duboko sam uveren da bez te dve stvari primenjene u velikoj dozi - nema poboljšanja stanja kičme.

Na to se onda nadovezuju i sve duge mere za druge zglobove i tek sve to zajedno može (makar kod mene) da da neki efekat.
vince55
Novi član
Novi član

Post od vince55 »

Sličan odgovor sam i očekivao. I to krajnje logičan, jer sam i sam tako nešto pretpostavljao. Istezanje je mama. Već neko vreme se razmišljam, ali već koliko sutra naručujem antigravitacione čizme i počinjem terapiju inverzijom. Hvala Omega, pomogli ste mi doneti jednu odluku. Mada priznajem, i neki kiropraktor će dobiti svoju šansu. :D Ali! Da vidim neku diplomu pre toga. :wink:
Omega
Aktivan član
Aktivan član

Post od Omega »

Pojasni malo kako si planirao sve to da izvodiš, da koristiš te čizme i ostalo...
vince55
Novi član
Novi član

Post od vince55 »

Biće dovoljno jasno - http://www.teeterhangups.com/home.html

Ako oni ne šalju za Srbiju, drugi, koji preprodaju njihove proizvode, sigurno to rade. U to, kao višegodišnji online kupac, sam gotovo pa siguran. A naručivao sam robu iz celog sveta, i uvek je redovno stizala.
Omega
Aktivan član
Aktivan član

Post od Omega »

Siguran sam da će to pomoći.

Jesi li video negde kako to radi i kako kontrolišeš položaj?

Osim toga, šta ti se dešava sa leđima kada se okačiš recimo na vratilo? I to bi trebalo da da makar i kratkotrajno olakšanje.
vince55
Novi član
Novi član

Post od vince55 »

Video jesam, ali samo da ljudi vise sa čizmama. U teretani, pitao sam i da probam, i jesam. Osećaj je bio fenomenalan. Znači istezanje i rasterećivanje u jednom. Totalno drugačiji osećaj nego kad visim obešen rukama. I efektivniji čini mi se. Imam neki osećaj da bi redovna terapija ovog tipa sa svega nekoliko minuta dnevno mogla dati rezultate.
Omega
Aktivan član
Aktivan član

Post od Omega »

Obećaj onda da ćeš ovde izneti sva svoja iskustva sa tom spravom, počev od načina kupovine, do načina korišćenja i efekata terapije.

Srećna kupovina! :)
vince55
Novi član
Novi član

Post od vince55 »

Ukoliko zaboravim, osećajte se obaveznim da me podsetite :wink:

Naravno, posle 7 godina bola i mene živo zanima da li pomaže. Ako da, zadržati to za sebe bi bilo... prosto nehumano.
lazic88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2014 10:12 pm

Re: Preporuka za kiropraktora u Novom Sadu?

Post od lazic88 »

Evo, podsecamo vas :D
Odgovori