kandida
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
kandida
[color=blue][/color] Imam pitanje u vezi gljivice kandide. Borim se sa njom vec nekih 7-8 meseci(mozda i duze). Bila sam kod doktora i on mi je prepisao Canesten vaginalete i krem(koji je koristio i moj partner)i Diflucan kapsule(oboje smo popili). Prvi put je ta terapija primenjena u junu mesecu, s tim sto sam je vaginalete koristila jos 2-3 puta. Krem koristim i sad. Ne kazem da mi nije bolje, bolje mi je, ali nije skroz izleceno. Pa me interesuje, da li mogu, odnosno da li oboje mozemo da popijemo opet Diflucan kapsule i da ja koristim vaginalete? Koliko je to stetno? I da li ima mozda neki drugi lek? Unapred zahvalna! 

-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moze se ponoviti terapija sa Diflucan tbl., inace nije nista strasno, ako se kandidijaza u toku godine pojavi 2 do 3 puta. Ukoliko se cesce javlja treba videti u cemu je problem. Da li je kolposkopski problem sa grlicem materice, sa PH vagine, prisustvo kondiloma, ili neke druge bakterije ili se mozda radi o skrivenoj secernoj bolesti. Prim. Dr Lj.Presetnik
Vec sam pricala o mom slucaju na slicnoj temi, ali evo kako je bilo kod mene...
I ja sam imala mjesecima problema sa Candidom i Trihinomonas, i nakon brojnih vaginaleta, kremica i tableta, ginekolog mi je uradio "tusiranje" i preporucio tablete (zovu se nekako sa početnim slovom M), a partner je istovremeno takodjer uzimao iste tablete... Nismo imali odnose nekih dvije sedmice (za svaki slucaj), i od tada, je hvala Bogu sve uredu!
I jos nesto, izbacila sam iz upotrebe dnevne uloske, i pocela sam koristiti samo namjenska sredstva za pranje (Hygieia).
I ja sam imala mjesecima problema sa Candidom i Trihinomonas, i nakon brojnih vaginaleta, kremica i tableta, ginekolog mi je uradio "tusiranje" i preporucio tablete (zovu se nekako sa početnim slovom M), a partner je istovremeno takodjer uzimao iste tablete... Nismo imali odnose nekih dvije sedmice (za svaki slucaj), i od tada, je hvala Bogu sve uredu!
I jos nesto, izbacila sam iz upotrebe dnevne uloske, i pocela sam koristiti samo namjenska sredstva za pranje (Hygieia).