Promena na jeziku!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 06, 2013 3:12 pm
Promena na jeziku!
već desetak dana imam osećaj kao da u grlu imam paučinu ili dlake, kao i knedlu ugrlu, posle uzimanja meda imam poriv da ispljunem sluz koja mi se napravi u grlu, danas sam primetila da mi je jezik beo i posumnjala na Candidu, pa sam odmah počela da ispiram usnu duplju sodom bikarbonom, dok ne odem do lekara, a to je u utorak, ali sam primetila izraslinicu sa desne strane, bočno, pri korenu jezika, pa me je to uzrujalo malo! Šta može biti?
-
- Novi član
Re: Promena na jeziku!
Idi na kliniku za oralnu medicinu. Sto se tice kandide, moze da bude i ne mora da znaci. Ukoliko si u skorije vreme uzimala antibiotike, moguce da je flora u ustima malo poludela... Sodu slobodno koristi dok se ne sredi..
-
- Novi član
Jesam koristila antibiotike, posle korišćenja mi se javilo to, ali ova promena me je prestravila... Stavila sam sliku iznad, šta može da bude, a da nije najgore?
Ne mogu ti reci na osnovu ove slike. Ne treba se igrati sa promenama na podu jezika, tako da ukoliko to stoji duze vreme ili se uvecava, treba sto pre utvrditi o cemu se radi
-
- Novi član
Pa u utorak ću kod ORL, ovo je meko, ima 4 - 5 milimetara... Sutra ću da svratim do dr opšte prakse i do zubara...
-
- Novi član
http://www.dodaj.rs/?3C/mR/ffhH0k2/1/im ... 075704.jpg Evo još jedne slike... Šta možete na osnovu nje reći?
Ako mislis na ovo iza, u korenu jezika, to su lingvalne tonzile i papile circumvallate. Najcesce su uvecane usled neke infekcije u organizmu..
-
- Novi član
Mislim na ovo u uglu korena skroz, na odozgo na jeziku, nego bočno, vidi se na toj slici.
-
- Novi član
Na to sam mislio...
-
- Novi član
Mislite da to nije ništa strašno? Već dva dana strepim i tresem se, samo na najgore mislim.
Mislim da nije. U svakom slucaju se javi specijalisti oralne medicine. Poz
-
- Novi član
Hvala puno, pozdrav!