trebaju mi druge pilule
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 23, 2014 9:06 am
trebaju mi druge pilule
Pila sam yaz 2,5 godine. Prve dvije godine je sve bilo ok. Medjutim, posljednje dvije godine sam imala probleme sa pms-om, ogromne natecene grudi po cio mjesec, nervoza itd, podsjetilo me kako je to bilo prije pilula. Dr mi da mikroginon i bude sve ok godinu dana, ali sad opert veci 3-4 mjesec imam porblme sa grudima. Po 15 dana prije menstruacije se napune vodom, i to mi bas smeta. Takodje, lice mi je uvijek bilo cisto, ali od Nove godine stalno imam neke bubuljice duz linije brade na jednom obrazu i na drugom sve do jagodicne kosti. Nekako sam to uspjela da rijesim, pa su mi ostale samo flekice koje se polako povlace, ali sad su mi pocele ispod usiju. Pertpostavljam da je vrijeme da promijenim pilule. Danas treba da dobijem, kod dr mogu tek kad to prodje, sto znaci da moram popiti jos jednu kutiju mikroginona dok mi on ne kaze koje da uzmem, a meni sene ceka. Gledala sam po netu, mislim da bi jeanine bile dobre za moj problem, ista je kolicina estrogena kao u mikroginonu, samo se druga komponenta razlikuje, tj. veca je. Imam 25 godina, nisam radjala i ne planiram u skorije vrijeme. Koje biste mi Vi pilule preporucili?