lupanje srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
SABEIZAK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2014 2:33 pm

lupanje srca

Post od SABEIZAK »

Poslednje 2g dobijem ubrzan rad srca iz čista mira u radu vožnji prilikom sedenja itd.
Obavio sam mnogo pretraga i do sada se sve pokazalo uredno. Dijagnoza TAHIKARDIJA. U vreme napada broj otkucaja je i do 200 u min a pritisak 90/60. Posetio sam i neuropsihijatra dobio sam lijekove i terapija traje 6 mj. Već je prošlo 2 mj kako trošim te lijekove i ponovo se desio napad tahikardije. Štitna uredu ,želudac uredu , snimak srca uredu doktor kaže ko švicarski sat više neznam gde dase obratim , ako neko ima iste probleme i dase rešio te neprijatne bolest molim da napiše gde i kako .
Korisnikov avatar
cardioperf
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 1:05 am
Kontakt:

Re: lupanje srca

Post od cardioperf »

Postovani, radi se o metabolickoj tahikardiji koja se pojavljuje spontano i tako i nestaje bez najave ili upozorenja, jako je neugodna ali ne steti vasem srcu niti se moze lijeciti, uglavnom je etiologija nepoznata. Jedino sto vi mozete uraditi jeste da ukoliko ste u voznji , iskljucite se iz saobracaja, uvijek uz sebe imate tablete metoprolola od 50mg koju ce te popiti i izmjeriti sebi puls nakon 20 minuta.....neugodno jeste ali ne stvara vece posljedice srcu.lijep pozz
Odgovori