HITNO PROBLEM SA SRCEM

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
hakunamatata66
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 25, 2014 10:06 pm

HITNO PROBLEM SA SRCEM

Post od hakunamatata66 »

Pozdrav svima, izvinjavam se ako sam prekrsio neko pravilo, nov sam ovde

IMAM 18 GODINA

---- Imam problem mislim da je sa srcem, bol, probadanje, siri se na levu ruku, rame i vrat. Desava se 6-7 puta dnevno. To je sve pocelo posle slave, naravno tamo sam se napio, napusio, sutra kad sam ustao, probudio sam se s bolom u grudima. Pusac sam 4 godine, od osnovne, volim da popijem ponekad vikendom, i redovno sam pusio "travu", ali to vise zbog psihickih problema.

--- Inace sam panicar, cesto imam napade panike, koje ne mogu da zaustavim, ali prodju sami posle 10-ak minuta.

--- Bio sam kod lekara, izmerila mi zena pritisak, u redu je, uradila mi je ekg, u redu je, i rekla mi je da je taj bol zato sto sam panicar i dala mi neki vitamin B. Ali ovi bolovi postaju sve tezi i jaci, kad krene da boli, uhvati me jos gora panika, ne znam sta da radim od sebe, malo mi fali da izvrsim samoubistvo koliko mi je tesko.

STA DA RADIM LJUDI ????
Korisnikov avatar
Mitic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2012 4:49 pm

Re: HITNO PROBLEM SA SRCEM

Post od Mitic »

Pusenje moze da izazove probadanje,ali posto ti je uradjen EKG pritisak itd trebalo bih da je ok,ili eventualno da odes da uradis ultrazvuk srca,sto je jos malo detaljnije od EKG-a,ja sam to radio prosle pretprosle godine nista strasno :D Ja sam u pubertetu imao probadanja uz levu sranu oko srca pa skroz do ramena,kad sam uradio EKG i videlo se da je sve uredu doktor mi je rekao da je od naglog razvica,bole koste pa se cini da srce nije uredu,nakon tog pregleda nisam uopste ni obracao paznju na to i eto nista mi ne fali :)
Dr.Prošić
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 03, 2014 11:45 am

Post od Dr.Prošić »

Bilo bi dobro da zakažete pregled kod psihijatra koji bi vam pomogao za paniku.
Kristijan_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 04, 2013 12:37 pm

Post od Kristijan_ »

Druze,evo mog saveta..Imao sam slican problem,sa tim sto sam se ja povredio u teretani,imao sam te bolove oko grudne kosti,koji odmah asociraju na anginu pektoris...odmah su me poslali na celokupan kardioloski pregled,od ekg-a do testa opterecenja itd,da bi mi to bilo ustvari nagnjecenje nerva koji je stvarao bol pri svakom mom udahu,bol koji se pojacavao prvi naporu jer kao sto kazem,nagnjecen nerv koji je bio upaljen i kada god udahnem duboko,pluca se rasire i eto bola...problem je bio u mom losem drzanju,u kakvom si ti fizickom stanju?ne verujem u zavidnom,vidim odan si tim nekim porocima,moj savet drugarski,ja imam 20god,probaj malo neke vezbe,idi trci svakog drugog dana,malo udahni svezeg vazduha,ne umire se tako lako od srca,fala bogu mladi smo,ako ti je ekg uredu,gde je problem? :D samo se opusti,trci u prirodi,idi na pecanje,to je zivot...i samo cu ti reci,tvoj zivot je onakav kakvim ga ti zelis,kakvim ti mastas,ako razmisljas o losim stvarima,tako ce biti,kada dobijes taj napad,izadji napolje,uzmi macku,pomazi je,skreni misli..srecno druze ;)
Korisnikov avatar
cardioperf
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 1:05 am
Kontakt:

Post od cardioperf »

Postovani, vas problem je iskljucivo psihijatrijsko-neuroloske prirode tako da morate promijeniti ljekara. Konzumiranje alkohola kao i drugih psihoneuro supstanci samo vam otezava situaciju, mislim da imate jak problem koji moze lijeciti uspjesno ljekar psihijatrijske struke, to ne znaci da ste "ludi" nego da vam psihicko lociranje i suocavanje sa problemom koji imate treba odredjenu pomoc nekim drugim lijekovima. lijep pozz
Odgovori