Sterilitet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
IVANA 73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 14, 2006 8:55 am

Sterilitet

Post od IVANA 73 »

Poštovani,
U braku sam 8 god. i 6 god.pokušavamo da dobijemo dijete,imam 2 spontana pobačaja.Svi bakteriološki nalazi su dobri moji kao i suprugov spremogram.Od hormona prvi nalaz prolaktina bio je 1500 pila sam bromergon 1 tabletu dnevno i prolaktin je sveden na normalu.Po endokrinologu visok nivo prolaktina je psihološkog faktora.Ostali hormoni su dobri.Snimak glave je radjen i on je u redu.HSG je radjen ,nalaz je uredan.Do prve trudnoće je došlo nakon vještačke oplodnje ,trudnoća nije uspjela nije došlo do srčane radnje ploda.Nakon pola godine prirodnim putem sam ostala trudna ali je plod uginuo u 12 nedelji.Izmedju ove dvije trunoće uklonjen mi je polip sa endometrijuma.To je bilo prije tri godine i od tada smo radili 2 insemenacije i 2 vještačke oplodnje.Kod poslednje oplodnje nisam dobro reagovala na stimulaciju iako se radilo o inekcijama koje smo koristili prilikom prve oplodnje kada je sve bilo OK.Kod spontanih nisu radili nikakve pretrage da bi se odredio uzrok osim kod druge radjen je polovičan TORCH i to za toksoplazmozu i citomegalovirus koji su bili u redu.Kariotip smo radili i on je OK.
Mislili smo da u Beogradu uradimo bakteriološke nalaze jer mi je čudno da su svi u redu uvijek a radila sam ih često .Nismo radili antispermatozoidna antitijela ,laporaskopiju (doktor je rekao da nije potrebno ako je HSG u redu) a voljela bih da uradim histeroskopiju a kako je taj postupak dosta skup voljela bih da me posavjetujete.Čula sam za bakteriološke nalaze koje radi dr.Bojović navodno u Pasterovom institutu i koji koštaju 250 evra po osobi ,možete li mi i o tome više reći.Pokušala sam sve da kažem da bi Vam slika bila jasnija ako nisam uspjela možete li mi pomoći oko histeroskopije i savjet oko dr.Bojovića.HVALA
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Niste napisali koliko imate godina Vi i partner?
Da li imate redovne menstruacije ?
Kad je radjen HSG?
Da li imate ikakvih problema sa zdravljem Vi ili Vas partner i kakve? ili ste imali u prosloti ?
Da li ste imali ikakve operacije i koje ?
Da li su u panelu hormona radjeni hormoni stitnjace ?
Kakvi su rezultati analize sperme ?
Da li pusite,pijete,koristite droge ?
Gdje ste radili IVF? i kada poslednji put ?
Pozdrav,
ObGyn
IVANA 73
Novi član
Novi član

Dopuna podataka

Post od IVANA 73 »

Imam 33.g.,suprug 38 .imam redovne menstruacije od 26-28 dana,HSG je radjen 2000.,zdravstvenih problema nemamo kao ni operacija uredan mi je nalaz hormona štitne,ja ne pušim ,suprug puši.Spermogram:107 mil.,ph 7.4,bistra,88%živih,86%pokretnih.Prva vještačka radjena u Mariboru a druge dvije u Podgorici.Poslednja vještačka radjena u novembru 2005.
Ostale rezultate mogu vam ukucati sjutra ako je potrebno.
Hvala
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Re: Sterilitet

Post od minjab »

Imam sličan problem kao vaš.Trenutno radim neke od analiza ,pa sam gledajući videla i ovaj post,zanima me ko je dr.Bojić-na kojoj klinici radi?
IVANA 73
Novi član
Novi član

Odgovor za Minju

Post od IVANA 73 »

Radi se o dr. Savu Bojoviću i njegovom sinu Djordju ,imaju klinike u Beogradu .
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Da, tako sam i mislila,on ima kliniku u Banovcima.Moj savet Vam je da se ipak konsultujete sa nekim od ginekologa i čujete njihovo mišljenje.Možda sam ja mnooooogo nepoverljiva pa zato tako mislim. :cry:
Odgovori