Masno tkivo na leđima ispod kože

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Dr.House
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 5:31 pm

Masno tkivo na leđima ispod kože

Post od Dr.House »

Na leđima je se prije par godina stvorila kao mala kuglica ispod kože, tada sam imao bubuljice po gornjem dijelu leđa, ali to je sve nestalo terapijom istotretina, ali nakon toga su ostale tzv. rupe od bubuljica i ova kuglica koja se stalno povečava. Dakle u četri godine sa kuglice na sada veličine manjeg klikera. Da li to samo može biti masno tkivo i nije štetno ga ostaviti ispod kože ili nešto drugo?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Verovatno je lipom ili aterom. U svakom slucaju, na osnovu opisa, mislim da nema rezloga za brigu
Dr.House
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 5:31 pm

Post od Dr.House »

Ok, hvala. Ali ipak bi trebalo to nekada ostraniti ili?
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Re: Masno tkivo na leđima ispod kože

Post od sati »

Dr.House napisao:Na leđima je se prije par godina stvorila kao mala kuglica ispod kože, tada sam imao bubuljice po gornjem dijelu leđa, ali to je sve nestalo terapijom istotretina, ali nakon toga su ostale tzv. rupe od bubuljica i ova kuglica koja se stalno povečava. Dakle u četri godine sa kuglice na sada veličine manjeg klikera. Da li to samo može biti masno tkivo i nije štetno ga ostaviti ispod kože ili nešto drugo?

Pisalo se o tome ovde http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=20417
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Dr.House napisao:Ok, hvala. Ali ipak bi trebalo to nekada ostraniti ili?
Zavisi, ako pravi smetnju ili se upali
bojanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 9:43 pm

Post od bojanna »

To bi trebalo odstraniti,radi se u lokalnoj anesteziji ukoliko ne postoji upala.Ako cekas moze ti se desiti da se upali, onda ce te boleti i bice gore nego ovako. Njega cesto ima u dubini malo vise nego sto je spolja ispupcen(sve jedno aterom/lipom).
Cecca992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2014 2:00 am

Re: Masno tkivo na leđima ispod kože

Post od Cecca992 »

Dragi doktore, radi se o mom ocu. Naime, pojavilo mu se masno tkivo na ledjima pre par godina, primetio je kada je bilo velicine klikera, naraslo je nakon 3-4 godine velicine jajeta a sada, nakon 5-6 godina je vec velicine jedne povece pomorandze. Ne boli ga i mekano je na dodir. Takvu pojavu ima i njegov ujak na vratu, takodje bas bas veliko masno tkivo a imao je i ocev deda, na licu u predelu donje vilice. On je isao na uklanjanje tog tkiva nakon cega se razvio tumor i on je ubrzo preminuo. Zbog toga otac ne zeli da ide na uklanjanje. Citala sam dosta o tome i vidim da je to bezopasna pojava, ali mene brine to sto je kod njega tkivo toliko veliko. Mada i njegov ujak ima isto tako, i vece, i 20 godina zivi s tim, ali ja sam hipohondricna i moram da cujem vase misljenje. Zasto je to toliko veliko i da li postoji opasnost od nastanka nekog malignog oboljenja ukoliko se ne intervenise jer ne mogu da ga ubedim da to uradi?
Odgovori