Pozdrav,
Još pre 2 godine pojavio mi se halacion na vrhu desnog kapka, on je tada bio veliki, doktor mi je preporučio hirušku intervenciju, koju sam posle dugo odlaganja zakazao prošle godine, međutim posle povratka sa mora halacion se dosta smanjio, sigurno za 70-80%. Hirurg mi je rekao da misli je sada previše mali za sređivanje, a obzirom da se nalazi na samom vrhu kapka, preporučuje mi da ne razmišljam o tome i da zaboravim da ga imam. Moj problem je što ga ja svaki put vidim kad se pogledam u ogledalo. Da je dublje u unutrasnjosti kapka, pretpostavljam da se sada, obzirom na veličinu, ne bi ni primećivao, ali pošto je na vrhu primećuje se kao blago zadebljanje.
Zanima me da li sada, obzirom na to da se u proteklih godinu dana jako smanjio, postoje neke alternativne metode lečenja, kako bi u narednom periodu potpuno nestao? Pada mi na pamet da sa nekom iglicom pokusam da ga sam iscedim, jednostavno deluje mi tako da samo treba da pukne i da izađe to što je u njemu, jer nema nikakve upale i nikakvog crvenila.
Da napomenem da sam proteklih mesec dana po savetima drzao toplo jaje svakog dana na tom kapku, ali to nije pomoglo.
Bio bih vam zahvalan na odgovoru kako najbolje da rešim ovaj problem bez hiruške intervencije.
Halacion
Re: Halacion
Ја га не бих чачкао иглом.
Пробај да купиш добре прополис капи у алкохолном раствору. Ја користим оне које прави "Пчеларска кућа Ковачевић". Тамно смеђе су боје. Могу да се нађу по продавницама здраве хране.
Капни коју кап на штапић за уво и потапкај то твоје на капку. Води рачуна да ти капи не уђу у око јер се ради о алкохолу. Када се мало просуши, потапкај још мало. Тако ради свакодневно, неколико пута и можда ти прође за десетак дана. У међувремену ћеш имати тамну флеку на капку, али ваљда ти то неће сметати.
Пробај да купиш добре прополис капи у алкохолном раствору. Ја користим оне које прави "Пчеларска кућа Ковачевић". Тамно смеђе су боје. Могу да се нађу по продавницама здраве хране.
Капни коју кап на штапић за уво и потапкај то твоје на капку. Води рачуна да ти капи не уђу у око јер се ради о алкохолу. Када се мало просуши, потапкај још мало. Тако ради свакодневно, неколико пута и можда ти прође за десетак дана. У међувремену ћеш имати тамну флеку на капку, али ваљда ти то неће сметати.

Re: Halacion
Nakon tri meseca od pojave halaciona i povremenih promena na bolje i pogorsanja pokusao sam sa terapijom masaznim naocarama. Vec posle par upotreba poceo je da se smanjuje a nakon par nedelja doslo je do potpunog nestanka. Sad jih koristim preventivno a i zbog toga sto mi pomaze kod odmaranja ociju, posto po ceo dan radim pred kompjuterskim ekranom. Inace koristim Breeze naocare, koje imaju fukncije grejanja, vibracije i masaze.