problemi crijeva

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Keno-Beno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 03, 2013 4:03 pm

problemi crijeva

Post od Keno-Beno »

Pozdrav!Ja imam dijete od dvije godine koje ima nekakvih problema sa crijevima,tacnije u novembru mjesecuprosle godine je imao proliv zbog kojeg smo bili u bolnici 7 dana,radeni su neki nalazi u kojima je ustanovljeno da nema bakterije nego kao virusno ali nisu znali koji virus je u pitanju nije im radio aparat na viruse,gore su mu davali ampicilin venozno i neznam koliko infuzija uz Linex kapsule.Od tada kod maloga se nikada nije formirala stolica,uvijek je kasasta u z jak smrad ili cak vodena.Nekad ima 5 stolica na dan nekada 1.Ako jede corbice sa povrcem kako to povrce pojede takvo i izade iz njega.Kao da mu crijeva nevare hranu.Molim vas za vase misljenje.Hvala unaprijed.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: problemi crijeva

Post od aa_aca »

Зашто су му тупсони давали ампицилин ако није имао бактеријску инфекцију?!?!

Треба да провериш коју дозу пробиотика можеш да му даш. Они ће му регулисати цревну флору. Када би могао да набавиш Ацидофилно млеко које прави Завод за млекарство у Београду, било би одлично.

Руси дају млади домаћи кефир бебама чим престану да сисају, тако да и то могу да препоручуим.

Можеш да пробаш и са црним чајем са малко шећера, тек да може да га попије. Нисам сигуран око количине јер је мали. Наравно, не чај из филтер кесице, него нормалан црни чај.
Keno-Beno
Novi član
Novi član

Post od Keno-Beno »

Hvala vam sto ste odgovorili na moju poruku,on je imao upalu grla pa su u domu zdravlja prvo ukljucili penciline,onda je poceo da povraca pa smo zavrsili na pedijatriji jer je vec pao dehidrirao je toliko da nije mogao da sjedi,ukljucili su mu infuziju koja je tekla 24 sata i ampicilin sirup.Bili smo u dnevnoj bolnici samo na promatranju,prestao je da povraca,ali u medu vremenu je dobio bolove u stomaku i strasan proliv,samo neka zuta voda je ozlazila iz njega i to 20 puta u toku od 2 sata.Sto se tice probiotika davala sam mu i linex baby prah ali nista nepomaze,i linex kapsule 3x dnevno kako su mu i u bolnici davali i nista,sad trenutno sam uzela prolife ampulice svako jutro po jednu popije,tek je dva jutra pa cemo vidjeti sta ce da bude.Najgore mi je sto on ustaje svako jutro u 4-5 sati da vrsi nuzdu.To sto ste mi vi preporucili probat cu da pronadem to mlijeko i crni caj naravno.Nas su uputili gastroenterologu ali smo naruceni tek 22.06.i da radimo ultra zvuk i to je naruceno 31.07.,zalosno al istinito sta sve do tad moze da se desi ali sreca pa ima i privatnih doktora.Ja se samo bojim da nije kakva bolest.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ацидофилно млеко знам да ваља једино оно што праве у Заводу за млекарство у Београду. Имате податке на мом сајту w w w . a c a . r s под Линкови, Здравље.

Кефир долази у обзир искључиво домаћи. Сами треба да га правите уз помоћ тибетанске гљиве. Може да се набави од људи који је већ имају. Да ли ћете је наћи преко интернета или на неки други начин, свеједно.
Keno-Beno
Novi član
Novi član

Post od Keno-Beno »

To sam i htjela da vas upitam za to acidofilno mlijeko,vindija ga isto proizvodi samo koliko vjerovat u to,nego imam nekih prijatelja koji idu u Beograd cesto pa neka mi potraze,jer nema od ljekara bas neke pomoci,ima ali mora se hodati mjesecima i izmucit dijete,postujem sve ljekare ali oni neznaju posavjetovati pacijente nego vas samo posalju u ljekarnu.Hvala vam mnogo na savjetu.Ja se cak sad i mislim da neidem gastroenterologu jer znam sta nas ceka more nalaza i dani hodanja.Tu gljivu smo imali nasa nana stara je pila to mlijeko ali je nekome dala ali i to se da nabaviti a smijel to dijete od 2 godine da pije.Prvo bi pokusali sa tim acidofilnim mlijekom.Hvala opet na savjetu,javim se opet ako zatreba neki savjet.Veliki pozdrav!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Знам да Руси бебама дају млади кефир чим престану да сисају. Једна моја другарица је свом детету од раних година давала кефир који је сама правила.

Не знам за Виндију. Ако се продаје по радњама вероватно није то то.

Ово ацидофилно млеко које спомињем, може да се купи само у самом Заводу за млекарство и нема га по радњама. Прави се по наруџбини.
BRBLJIVA76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 27, 2012 2:08 am

Post od BRBLJIVA76 »

pozdrav .zanima me ovo acidofilno mleko .imam problem sa ureapalzmom od 2009 god !! molim za pomoc !
aco ,javite mi gde se moze kupiti i naruciti ?! hvala
comi216
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 26, 2013 3:42 pm

Post od comi216 »

Moj partner vec vise od godinu dana ima problema sa zelucem ili crevima. Creva prestaju da mu rade i zeludac pocinje da ga boli, onda samo kiselinu povraca, sve sto pojede povrati. Bude mu bolje 2-3 sata i opet pocinje. Nekad ima i temperaturu. Isao je i gutao neku sondu ali mu nista nisu nasli, samo su pomenuli da ce mozda nastati kila ili cir ali da trenutno nema nista. Pio je sve moguce lekove i ni jedan nije pomogao. Moze li mi neko pomoci? Hvala unapred.
Odgovori