Fraktura prednjih zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mare2013
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 27, 2013 9:35 pm

Fraktura prednjih zuba

Post od Mare2013 »

Treba mi hitno pomoc. Imam 18 godina i ostetio sam dva prednja zuba, tj obe jedinice (slika ispod). Stomatolog mi ne preporucuje izradu krunice, nego da stavim za sada obicne plombe, samo da ih dobro obradi i to je to.. Kaze moraces da izbegavas da "vuces" hranu prednjim zubima, semenke.. Kako kad su osnovni zubi za jelo!? Sta mislite, hitno mi je potreban odgovor, jer hocu da sredim to sto pre..

Slika
RiderHD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 28, 2013 1:13 pm

Re: Fraktura prednjih zuba

Post od RiderHD »

Kad se dobro izbruse i na njih postavi plobma za koju te mogu uvjeriti da ne strahuješ da je jaka da ne misliš sad da će se pri prvom zagrizu sve raspasti ,što se tiče toga što ti je rekao da morat ćeš paziti pri zagrizu kod tvrđe hrane ali za lomljenje te hrane nisu zaduženi sjekutići(tzv.jedinice) nego kutnjaci,i po tvom mišljenju zašto sjekutići spadaju u osnovne zube ? kao što im ime govori oni su zaduženi za trganje hrane gdje se dalje hrana lomi/žvače preko zubnih ploha kutnjaka veću ulogu ti imaju kutnjaci nego sjekutići,i te "sjemenke" ćeš sve lomiti preko kutnjaka u gornjem i dojnjem zubalu ne preko sjekutića barem ne bi trebao,tvoj problem je više estetske prirode što može biti riješeno jednom posjetu stomatologu.
Centar za srce BH Tuzla
Mare2013
Novi član
Novi član

Post od Mare2013 »

Znaci da za sada ipak budu te kompozitne ispune kako mi je rekao stomatolog, pa malo da pazim?
Mare2013
Novi član
Novi član

Post od Mare2013 »

Uradio sam kompozit, jos 2. januara, odlicno je odradjeno. Boja, izgled, sve... Nisu ni toliko slabe, naravno, dosta pazim, ali jedem sendvice, pljeskavice sa puno paznje, ali ok je sve.. :)
dr Marijana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 07, 2013 12:22 pm
Kontakt:

Post od dr Marijana »

Pogledajte ovaj sajt o stomatologiji www.vasstomatolog.net
dr Marijana
Odgovori