Perikarditis
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 30, 2014 2:17 pm
Perikarditis
Postovani, ja sam inace zdrava osoba, u januaru sam imala prehladu i jedan dan pritisak od 177/109 kada sam se javila ovde u hitnu pomoc, gde su rekli da mi nije nista. Ja se nisam bolje osecala, i uradjena je krvna slika koja je pokazala da sam u nekom prethodnom periodu imala mononukleozu i da mi je gvozdje ispod ref. vrednosti. Dobila sam gvozdje i uput za kardiologa "ako mi ne bude bolje". Svakako sam zakazala pregled (29.01.'14), kardiolog je rekao da sam imala perikarditis. Dao mi je da pijem u prve 2 nedelje 1/2 tbl MetoHEXAL 50mg (Metoprololtartat), a nakon 2 nedelje celu pred spavanje. Nije mi rekao, te Vas pitam, kakve mogu biti posledice, kako ja treba da se ponasam i po Vasem misljenju da li terapija ispravna (da li da trazim drugo misljenje?) Inace, subjektivno se jos uvek ne osecam bas dobro, lako se zamaram i dalje i imam osecaj da trpim velike oscilacije pritiska u toku dana. Puno pozdrava, i hvala Vam. Ljiljana
Re: Perikarditis
Metoprolol će vam štititi srce, trebali bi da uradite test opterećenja na pokretnoj traci ili biciklu.