Bol ispod desnog rebarnog luka

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
maestro mika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 02, 2014 5:47 pm

Bol ispod desnog rebarnog luka

Post od maestro mika »

Molio bih nekoga da mi da pravilan savet.
Unazad 10 dana imam cesto tup bol ipod desnog rebarnog luka koji se ponekada siri prema donjem delu ledja. Imam redovnu ishranu, osim sto ponekada zbog posla zakasnim sa ruckom pa se tek uvece obilno najedem. Nocu, cesto pre spavanja jedem slatkise, san mi je normalan, nisam u zadnje vreme imao neko virusno obolenje. Ne pijem alkohol nikada, a klasicne cigarete sam zamenio sa elektronskim pre 1,5 godinu. Mnogo sedim zbog prirode posla i imam malo fizickih aktivnosti. Svako jutro sam, zbog rezima ishrane pretpostavljam, imao retku stolicu. U zadnje vreme nemam retku vec normalnu stolicu, svetlije do tamno zute boje svakodnevno. Pre pojave bolova ispod desnog rebarnog luka, sam imao 5-6 dana problema sa varenjem i nadimanjem. Nisam izgubio na kilazi, imam apetit, nemam gadjenje na hranu ili mucninu. Normalno mokrim, nemam pecenje, urin zute normalne boje.
Visok sam 1.90, imam 90 kg
Uradio sam laboratorijske analize: Krvna slika O.K., Glukoza dobra - 5,20, holesterol dobar - 4,80, trigliceridi dobri -1,38, HDL holesterol los - 0,83, LDL holesterol dobar - 3,34, sedimentacija - dobra - 2, AST dobra - 24, ALT povisena - 62.
Bio sam na ultrazvucnom pregledu gde je dijagnostikovano jedino presavijena zucna kesa i lako steatozna (masna) jetra. Svi organi su normalne velicine i bez promena.
Prep. doktora je dijetalni rezim ishrane, E vitamin 400 mg, caj od brusnice i maslacka i vise kretanja. Kontrola za 6 meseci. Od tada je proslo 6 dana.
Bez obzira na sve nealarmirajuce dijagnoze, meni je i dalje prisutan cest bol ispod desnog rebarnog luka umerenog intenziteta ali dovoljno iritirajuci, dug i zabrinjavajuci.
Da li bih trebao posetiti gastroenterologa i postoji li sumnja na obolenje debelog ili tankog creva ili jetre i zuci i da li bi trebao raditi kolonoskopiju ili neke druge laboratorijske analize. Hvala
Odgovori