Ukucala sam u pretrazi neuspeli abortus i nije bilo rezultata, time sam shvatila da bi trebalo da otvorim ovu temu i saznam da li sam jedina ili postoji jos ovakvih slucajeva.
Naime, imam 27 godina, pre 3 godine sam u otkrila trudnocu staru 7 nedelja, nisam u tom trenutku imala sigurnu i ozbiljnu vezu sa momkom sa kojim sam ostala trudna i tek sam par meseci bila zaposlena (konacno) i nisam zelela da rizikujem da izgubim posao i odlucila da odem u drzavnu zdravstvenu ustanovu i obratim se ginekologu da me uputi u Betaniju da uradim abortus. Doktor je videci da sam u frci i panici i da sam jako uplasena (uvek sam bila protiv abortusa) iskoristio priliku i sproveo me do svoje privatne ordinacije. Odveo me je stariji brat jer mi je receno da dodjem sa pratnjom, sve bilo gotovo za pola sata, probudila se iz anestezije pitala sestru sta dalje, ona kaze sacekaj 4-6 nedelja dobices menstruaciju kad prodje kod doktora na kontrolu, da pijem dovicin i to je to. Doktora nisam ni srela na izlazu, dobila neki papir, stavila ga u tasnu i nisam ga otvarala.
Popila ja dovicin, proslo 4 nedelje od menstruacije nista, proslo 6 od menstruacije nista (nisam napomenula da sam inace imala neredovne cikluse i da sam malo buckastija i da mi kilaza stalno varira) bila je zima i mislila sam da sam se samo ugojila. Odem ja kod doktora na kontrolu kad mi on kaze sa vrata " Vi ste i dalje trudni?" i napadne me kako nisam posle 7 dana dosla na kontrolu, kako sam ja neodgovorna i kako sam to sebi mogla dozvoliti. Znaci ja sam trebala da studiram medicinu da znam sta treba da radim i kako da se ponasam kad odem prvi put u zivotu na abortus i da znam bez doktora sve odgovore i kad me nadrkana sestra otrese kao kera.
Da skratim pricu mene samo interesuje da li je jos neko prosao kao ja?
Ja sam saznala u 16 nedelji trudnoce da sam i dalje trudna i odlucila da dete zadrzim i sad imam najdivnijeg decaka na svetu koji igrom sudbine raste bez oca, posao sam uspela da zadrzim, a roditelji mi puuuno pomazu.
Interesuju me misljenja ljudi koji moj postupak nece osuditi kao sto se nisam cuvala ili tako nesto, jer se to desilo i nazad nema, ne kajem se ni u jednom trenutku za odluke koje sam donela i jako sam ponosna na sebe sto sam dokazala sebi da mogu sve da postignem i smatram sebe pozrtvovanom i dobrom majkom (kao i svi ostali iz mog okruzenja)
Napomenucu jos jednom mene interesuje DA LI SAM SAMA I JEDINA sa ovakvom pricom?
Neuspeli abortus
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Re: Neuspeli abortus
Dirnuta pricom,samo da se javim. Verovatno ima jos takvih slucajeva, mozda i sa ostecenjima ploda, na srecu kod Vas je sve dobro i lepo je sto imate podrsku roditelja. Ostro osudjujem oca deteta sto nema ni malo morala, a ni emocija. Na zalost, u nasoj zemlji postoji veliki procenat neodgovornih lekara, a to se ne sankcionise. A i ovaj forum ih ne interesuje, nekako je izumro taj osecaj da drugima pomazu bez nadoknade(e, sad ce biti reakcija). Pozdrav za Vas i vaseg deckica.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 24, 2012 12:18 pm
Samo ne mogu da verujem da ti ljudi studiraju i do 10 godina i da rade u drustvenoj i privatnoj praksi i da ne znaju da rade svoj posao. Pri tom su se svi tako cudili kako se to dogodilio, pa je bilo cak i misljenja da je mogla biti blizanacka trudnoca, pa na kraju nije. Doktor koji je bio odgovoran mi je na moje pitanje kako je to moglo da se dogodi rekao "Gospodjice moram da vam kazem da je u medicini sve moguce" , samo nije moguce da on bude tuzen i da mu se oduzme dozvola za rad zbog greske koju je napravio. Juce sam to bila ja, a ja imam mogucnosti, sta ce biti sutra kad mu se obrati devojcica od 19godina koja ne sme mami i tati na oci da saopsti sta joj se desava... I na kraju krajeva sta ja sutra mom sinu da kazem?! Znas ljubavi tata nije sa nama zato sto mama nije uspela da te skloni.
Hipokratova zakletva my ass, samo devize oni postuju...
Hipokratova zakletva my ass, samo devize oni postuju...
Ja sam cula za slucaj neuspelog abortusa, na koji su se roditelji odlucili jer nisu bili u materijalnoj mogucnosti da u tom momentu imaju dete (nista novo, nazalost!?!?). Bilo im je mnogo tesko sto su morali da se odluce na taj korak, tako da saznanjem da abortus nije uspeo, njihova sreca nije mogla biti veca
. Devojicica je sad vec velika i prepametna je, nema nikakve posledice i sve je ok. Eto, desava se...

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 24, 2012 12:18 pm
Od srca im zelim svu srecu, oni porodica i gde ima za troje ima i za cetvoro...Ruby napisao:Ja sam cula za slucaj neuspelog abortusa, na koji su se roditelji odlucili jer nisu bili u materijalnoj mogucnosti da u tom momentu imaju dete (nista novo, nazalost!?!?). Bilo im je mnogo tesko sto su morali da se odluce na taj korak, tako da saznanjem da abortus nije uspeo, njihova sreca nije mogla biti veca. Devojicica je sad vec velika i prepametna je, nema nikakve posledice i sve je ok. Eto, desava se...
Draga moja, nazalost nisi jedini slucaj. Meni licno se slicno desilo u privatnim ordinacijama u NS i na kraju u Betaniji. Radili su mi sve ukupno 9 puta abortus jedne trudnoce. Prosla sam kroz agoniju. 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nisi jedina, jedna moja prijateljica je imala slican problem, samo sto se ona ipak odlucila da ponovi abortus. Sada na zalost nema dece i sigurna sam da se zbog toga jako kaje, ali boze moj, takav je zivot.