Do pre 3 godine sam imala relativno zdrave zube (3 plombe kutnjaka). Od tada su mi se zubi poceli iznenadno kvariti (15 novih plombi) a i vid mi je oslabio. Kako da sprecim kvarenje ostalih zuba, koje organe da pregledam(moguce da su oni oboleli pa se to pokazalo na zubima, cula sam da tu postoji povezanost izmedju propadanja pojedinih zuba i nekih drugih organa). Da li bi uzrok svemu tome mogao da bude i stres, kojeg sam ranije cesto imala?
Zahvaljujem od srca na odgovoru.
Cvetak zanovetak
Naglo kvarenje zuba
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 2:51 pm
moguce je
Po onome sto si opisala,moguce je da doslo do nekog hormonskog disbalansa. Proveri secer u krvi .Nemoj da panicis,moguce je da je u pitanju i nepravilna ishrana udruzena sa nepravilnom higijenom.Za pocetak ,vecernje pranje zuba nikada ne izostavljaj;koristi konac za zube i ispiraj fluorogalom.Nadam se da ce biti bolje. Caos!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 2:51 pm
Ne, nista u ishrani nisam promenila, a o pranju zuba vodim zaista mnogo racuna. Svaki dan ih operem po nekoliko puta (ujutro nakon ustajanja, nakod jela i uvece obavezno). To zaista ne propustam, a koristim i sve ostalo (konac, sprej, vodu za ispiranje) i naravno sa florom. Nisam bila ni na dijetama, a pogotovo ne na nekoj koja se zasniva na tako jednostranoj ishrani poput mesa. Meso skoro nikada i ne jedem. Mogla bih na prstima prebrojati dane u godini kada koristim meso u ishrani. Moguce je da ima veze sa hormonskim disbalansom, jer me muci i ogroman broj drugih zdravstenih problema.
Hvala Vam na odgovorima!
Cvetak zanovetak
Hvala Vam na odgovorima!
Cvetak zanovetak