Mnogo bi mi znacio bilo koji odgovor! Hvala unapred!
papilomi
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
- 
				SunFlower90
 - Novi član

- Pridružio se: Ned Jan 26, 2014 10:59 pm

papilomi
Pozdrav svima! Ja sam nova na forumu i pisem jer sam ocajna i potreban mi je savet iz licnog iskustva. Vec skoro 7 meseci imam problem koji nikako da resim. Pocelo je sa blagim peckanjem, pa sve ostrijim bolom pri svakom odnosu, da sada zbog bola nisam u stanju da imam odnose (vec 2 meseca!). Takodje, poslednja tri meseca rimetila sam male izrasline na vulvi. Promenila sam 3 ginekologa i tek me je ovaj poslednji malo "umirio". Nakon svih testova (Papa II grupa i VS-treca), ginekolog mi je rekao da VEROVATNO imam papilome i da ako me bas toliko i dugo boli treba da ih uklonim radio talasima. Na pitanje kako da znam da nisu kondilomi (posto mi je jedna od ginekologa pre rekla da ih imam i bez ikakvih analiza savetovala da mi ih ona skine laserom u svojoj privatnoj klinici  
 ), odgovor je: "Ne zna se, tek ako se vrate, znacemo". Citala sam ovde svasta nesto i kako je to (pored lasera) veoma agresivna metoda i bojim se kako da intervencija moze da utice i kakve su nuspojave? Da li moze neko da opise svoje iskustvo same intervencije i nakon nje? Da li je neko imao slican problem i ako jeste, da li znate neki drugi nacin kako ovo da resim? Da li je intervencija radio talasima zaista neophodna?