nadbubrezna vs štitna žlezda

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
florens
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 15, 2006 1:42 pm

nadbubrezna vs štitna žlezda

Post od florens »

Cela protekla godina protekla mi je u znaku ogromnog stresa. Nakon sto su se problemi resili pocele su da se nizu posledice.

Pocelo je povremenim nesvesticama praćenim hladnim znojem i lupanjem srca, a zatim i ravnomernim i intezivnim opadanjem kose. Volumen mi je primetno opao, a kosa koja je u međuvremenu izrasla nalik je paucini. Takođe sam primetila i pojacanu maljavost na unutrasnjoj strani butina. Generalno se osecam potisteno i bezvoljno.
Od doktora opste prakse i endokrinologa dobila sam razlicite upute : za analize nadbubrezne i analizu stitne zlezde.

S obzirom da imam samo 27 godina i frustrirajuce iskustvo sa lecenjem hormonima ( zbog alergija u tinejdž periodu), uzasno sam uplasena mogucim terapijama.
Interesuje me da li se ovi simptomi mogu trajno izleciti i zlezde dovesti u normalnu funkciju ili su terapije za lecenje ovih zlezda dozivotne i uticu li na reproduktivne sposobnosti??
Odgovori