Otac je 26.12.2013 operisao žuč laparaskopski. Zahvat je prošao u redu i sutra dan je pušten kući. Međutim, posle 2 dana dobio je temp 38.8 da bi sutra dan, odnosno trećeg dana operacije dobio 39.8 koja je lekovima ubrzo spala na 36 ( to je bilo 29.12). 01.01.2014 u ranim jutarnjim satima, negde oko 04:00h dobio je jake bolove u trbuhu i hitna pomoć ga je prebacila u bolnicu. Tamo je ultra zvukom ustanovljeno da ima neku tečnost u trbuhu i odmah je operisan. Sve je prošlo kako treba, dok 03.01.2014 ponovnim pregledom ultra zvukom nije ustanovljeno, kako je nama doktor rekao, da su se zapušili drenovi i da se pojavila neka mulj iz žučnih kanala. Ponovo je tog dana hitno operisan. I taj zahvat je prošao na svu sreću kako treba i već sutra dan je izgledao bolje nego i posle laparaskopije. 06.01.2014 je prebačen iz šok sobe na odeljenje. Prvih nekoliko dana na odeljenju imao je temp između 37.5 i 36. Vrlo brzo je počeo da se normalno kreće, da lepo jede, da ima redovnu stolicu. Juče, 17.01.2014 mu je skinut poslednji dren i konci sa rane i odmah pušten kući negde oko 10h. Međutim, juče je u večernjim satima dobio temperaturu 38.8 i nakon popijena 2 febriceta spala je na nekih 36.7. Jutros je imao 37.2 pa je oko 11 bila ponovo 36 ili tačnije 35.8. Nema nikakve bolove niti mučnine, normalno jede i normalno se oseća. Čak ga i ta temperatura od 38.8 nije nešto lomila ili obarala.
Kontaktirao sam neke doktore i medicinske sestre i oni kazu da je to najverovatnije rekacija organizma jer je posle 17 dana izašao na vazduh itd... Poučen svim onim problemima imam veliki strah pa bih vas zamolio za savete.
17 dana u bolnici sve OK i onda prvog dana kući temperatura... Ništa mi nije jasno...
Hvala unapred na odgovorima i savetima
Operacija žuči i komplikacije nakon toga
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 18, 2014 11:12 am