Otkucaji srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mikicaks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 16, 2013 6:05 pm

Otkucaji srca

Post od mikicaks »

Koliko je potrebno vremena da se stabilizuju otkucaji srca posle fizičke aktivnosti od nekih 60 minuta?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Otkucaji srca

Post od drbgd »

zavisi od uzrasta, opsteg zdr. stanja, utreniranosti, prirode napora, stanja srca, stanja pluca...
BoskoB
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 1:47 pm

Post od BoskoB »

drbgd napisao:zavisi od uzrasta, opsteg zdr. stanja, utreniranosti, prirode napora, stanja srca, stanja pluca...
Evo kako se filozofski odgovara kada se nema pojma.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

@BoskoB,
tacno! iz recenice:
Koliko je potrebno vremena da se stabilizuju otkucaji srca posle fizičke aktivnosti od nekih 60 minuta?
se zaista nema pojma da li ovo pita zdrava osoba koja zeli rekreativno da se bavi sportom. da li je ta osoba musko/zensko, kojih je godina? ili mozda neko ko je preboleo infarkt hoce da poboljsa zdravstveno stanje. ili mozda neko sa dijebetom zeli da poboljsa glikoregulaciju fizickom aktivnoscu. prema tome, ne zna se da li neko iz ove dve grupe, a tu su jos i hipertonicari, itd... pije lekove za srce, itd..itd... dakle iz ovog pitanja se ne zna NISTA o konkretnoj osobi, koja bi svaki precizniji odgovor mogla da primeni na sebe.
odgovor je slozeniji od prostog podatka iz vikipedije :wink: i zato ne moze biti dat bez preciznih podataka.
mikicaks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 16, 2013 6:05 pm

Post od mikicaks »

Mislio sam za zdravu mušku osobu nekih 37 godina.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

posle prvih 5 minuta puls treba da je pao ispod 120, a nakon 10 minuta treba da je ispod 100.
nakon desetak minuta ne smete vise biti zadihani.
takodje, ne biste smeli biti modri u licu ili prebledeli.
BoskoB
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoskoB »

Ovo je potpuno pogrešno.
rider
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 19, 2013 12:32 pm

Post od rider »

Pozdrav svima imam 17 god i moj problem je sledeci.Kada sedim(mirujem) otkucaji srca su mi 60,a cim ustanem i pocnem malo da se krecem srce pocne znatno brze da lupa oko 90 otkucaja kao da sam se peo uz stepenice posle nekog vremena se smiri ,i cim sednem srce se umiri i otkucaji su 60 inace vadio sam krv sve je u redu samo trombociti su mi bili uvek niski do malena 100 sad su mi 130 jer sam poceo da koristim zdravu ishranu i vracaju se u normalu. Nisam fizicki aktivan dosta vremena provodim pored kompa, u zadnje vreme sam pod Velikim stresom i napet sam ,ponekad osetim nedostatak vazduha ,veliki sam panicar po top pitanju .Da li je imao neko slicno iskustvo sa ovim i kako ga je se resio ???
BoskoB
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoskoB »

Da li si visok i mršav?
rider
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 19, 2013 12:32 pm

Post od rider »

nisam ni mrsav ni debeo ,imam negde oko 77kg visok 1m 82cm
BoskoB
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoskoB »

Onda probaj problem da rešiš sa preparatom magnezijuma. Nemoj da uzimaš one šumeće. Najbolje idi u neku radnju sportskih suplemenata i tamo kupi. Treba ti oko 400mg dnevno, ali pij ga uz doručak ili ručak, nikako uveče.
Odgovori