Zakasnela mens. ili spontani pobacaj

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 12:39 pm

Zakasnela mens. ili spontani pobacaj

Post od MarijanaRS »

Pozdrav,

Nakon sto sam videla svoje dve crte i dve nedelja kasnjenja menstruacije, otisla sam kod dr. Mesak se nije video, endoterijum 22mm. Posle dva dana sam ozbiljno prokrvarila. Dr. kaze da ona trudnocu nije ni videla, sto ne moze ni da kaze da imam spontani pobacaj, nego je to vodila kao zakasnelu menstruaciju. Dobila sam uput za bolnicu ako se bolovi i krvarenje znacajno pojacaju.
Imala sam strasne kontrakcije, obilno krvarenje uz "komadice" :(
Posle pet dana mi je uradjen UZ, uterus prazan, endoterijum 6mm, jos uvek oskudno krvarim, ali se nista znacajno ne desava. Kaze dr. da je trudnoca postojala, ali je bila toliko mala da je otislo sa krvarenjem. UZ ce ponoviti za nedelju dana.

Zasto je potrebno ponovo uraditi UZ? Da li ce preostalih 6mm izaci u vidu sluzokoze ili u vidu krvi? Posto su mi kasne ovulacije da li je ipak moguce da je ostalo?
Dok stignes na red, promene se pravila.
sara6
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 9:34 am

Re: Zakasnela mens. ili spontani pobacaj

Post od sara6 »

Zaista mi je zao sto ste to preziveli,i izvinjavam se sto nemam adekvatan odgovor za Vas,vec imam pitanje.Naime i ja sam prosla kroz slicnu situaciju,samo sto je kasnjenje ciklusa bilo 3 dana,pa me interesuje posto niko ne moze da mi kaze da li je postojala trudnoca,a mene izjeda crv.Kazite mi molim Vas,kakvo je krvarenje bilo,pored krvnih ugrusaka jel ste imali i sluzni mesak ili tako nesto?Hvala Vam na odgovoru!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ja sam imala slicnu situaciju, s tim sto je menstruacija kasnila 5-6dana, ali posto sam znala da sam trudna (imam spravicu koja pokazuje ovulaciju-koja je kod mene tad bila 10-tog dana) - 24-tog dana sam radila test iz krvi i pokazao je trudnocu. Trudnoca je otisla sa menstruacijom, a ja nisam imala neko obilnije krvarenje i da nisam znala da sam trudna verovatno ne bih ni primetila....
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

Dea napisao:Ja sam imala slicnu situaciju, s tim sto je menstruacija kasnila 5-6dana, ali posto sam znala da sam trudna (imam spravicu koja pokazuje ovulaciju-koja je kod mene tad bila 10-tog dana) - 24-tog dana sam radila test iz krvi i pokazao je trudnocu. Trudnoca je otisla sa menstruacijom, a ja nisam imala neko obilnije krvarenje i da nisam znala da sam trudna verovatno ne bih ni primetila....
U pitanju je tzv. biohemijska trudnoća... Često se dešava u prvih 6 nedelja (tj nakon kasnjenja krvarenja do dve nedelje) i nije tako retko... U principu dođe do oplodnje, ali ne i do adekvatnog usađivanja oplođene jajne ćelije... u prevodu da bi nesto bilo klinička trudnoca neophodno je da se može videti na ultrazvuku... Pretpostavja se da oko 70 % oplođenih jajnih ćelija završi kao biohemijska trudnoća ...
Pozz
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Evo mene opet na ovoj temi.
Ne znam dal je neko od vas imao ovakvo iskustvo, ali ja ne znam sta da mislim, dal sam dobila menstruaciju 17 dana ciklusa ili je mozda spontani u pitanju?

Naime imam 43 godine, vec par meseci pokusavamo da zatrudnim ponovo (imam vec cerkicu od 6 godina). Do sada bez uspeha.
Prosle nedelje sam bila kod dr. na kontroli i pretpostavljam da je neki veci problem u pitanju da bi ona to pregledom videla?
U svakom slucaju jutros, 17 dana ciklusa, je pocelo krvarenje. Prvo par tackica, sad vec kao normalna menstruacija.
U prethodnih pola godine su mi se menstruacije skratile, sa 28 na 24 dana, jednom je bilo i na 21. Mazem i progesteron kremu zbog blagog nedostatka istog (sto onda produzi vreme ciklusa na normalnih 25-26 dana).

U svakom slucaju, nemam nikakvih vecih bolova (sem naravno ono tistenje u krstima kao i kod normalne menstruacije) i sad razmisljam dal je ovo menstruacija koja je poranila ili eventualno neki spontani (jos uvek imam ovulacije i dr. je rekla da mogucnost da zatrudnim jos uvek postoji).
Dal treba da odem kod lekara ili da sacekam?
Odgovori