anemija?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
markovic123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 27, 2013 9:51 pm

anemija?

Post od markovic123 »

Pre pola godine sam izgubio svest dok sam u sedecem polozaju pio pivo. Popijena kolicina je bila mala (pola litra), a ranije nisam imao nikakvih problema sa alkoholom ni pri vecim kolicinama. Isao sam u teretanu i takodje nisam imao problema sa treninzima.
rezultati krvne slike od tog dana:
Slika

od tada ne podnosim alkohol (pivo,vino,zestoko ne pijem) i vec od jednog piva a nekad i od jednog gutljaja imam osecaj da cu se onesvestiti, vrtoglavice, mucnina..
ekg, ultrazvuk abdomena su u redu, neurolog smatra da nije nista ozbiljno i da nema potrebe ici na skener.analiza stitne zlezde i antitela je u redu.kasnije sam radio gastroskopiju i utvrdjen je blazi oblik nespecificnog hronicnog gastritisa.

-sada i dalje imam problem sa pivom, lose se osecam cim malo popijem
-krenuo sam opet u teretanu i pri vecem naporu mi se zavrti u glavi, kao da cu da se onesvestim
-pored ovog, cesto osecam umor, malaksalost, blage vrtoglavice, glavobolje, cesto su mi hladne noge i ruke

moje pitanje je da li ovi problemi ukazuju na anemiju? raznovrsno i zdravo se hranim, pa ne mislim da imam manjak gvozdja. krvna slika od pre pola godine pokazuje na blago odstupanje parametara EOS, BASO MCHC i RDW . da li bi trebalo da opet uradim krvnu sliku?
Hvala.
Odgovori