III grupa?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
belem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 29, 2007 9:44 pm

III grupa?

Post od belem »

Danas sam podigla rezultate vaginalnog sekreta i papanikolau testa, i moja doktorka mi je rekla da su odlicni- papanikolau II grupa, VS III ?!
A ja sam znam da III grupa znaci prisustvo bakterija. Kad sam je to rekla, ona mi je odgovorila da moze da znaci prisustvo bakterija ili leukocita, ali i da ne mora, i da je kod mene sve u redu.
Da li je III grupa dobra ili losa?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Koliko ja znam I i II grupa su ciste, a III se deli na vise podgrupa i u zavisnosti koja je i leci. No, na slican problem sam i ja nailazila dok sam isla kod ginekologa u BGD. Lekarka mi je cesto govorila da se u danasnje vreme i ta III grupa smatra ok. Iskreno mislim da to nije tacno ali ko smo mi da znamo bolje od lekara.... :o
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

Idi ti lepo i uradi cervikalni bris na bakterije i gljivice.. III grupa upravo pokazuje prisustvo neke od ovih gamadi. Imam je i ja stalno i nije tacno da se ne leci i da je normalna. To su nasi lekari, ne salju dalje dok sam ne trazis... Bris ce lepo da pokaze koja je bakterija u pitanju, a onda je se lepo po antibiogramu resi... Pozz
belem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 29, 2007 9:44 pm

Post od belem »

ependorfica napisao:Idi ti lepo i uradi cervikalni bris na bakterije i gljivice.. III grupa upravo pokazuje prisustvo neke od ovih gamadi. Imam je i ja stalno i nije tacno da se ne leci i da je normalna. To su nasi lekari, ne salju dalje dok sam ne trazis... Bris ce lepo da pokaze koja je bakterija u pitanju, a onda je se lepo po antibiogramu resi... Pozz
To sam upravo i uradila danas u privatnoj laboratoriji gde su mi takodje rekli da III grupa moze biti i losa i dobra. No, rezultati ce vec pokazati...
Koju si ti bakteriju imala i kako se uopste leci ova III grupa?
Hvala ti puno, poz i tebi!
Romina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 12, 2010 11:21 pm

Re: III grupa?

Post od Romina »

Zdravo svima. U okt.sam radila u privatnoj lab kolp.papu i vag. bris rezultati su bili papa II grupa sa naznakom Ascus bethesda a vs III grupa. Dobila sam antibiotik i vaginalete macmiror i Savet da uradim kontrolnu papu nakon dva tri meseca. Pre dva dana odem u drugu privatnu lab i opet uradim sve komplet i dobijem iste rezultate papa II i vs III. :/ a pritom u textualnoj poruci mi posalju rezultati su gotovi i u redu su ?? I to je sve od njihovog komentara kad sam podigla rez samo je pisalo poliyginax 6 tableta. Jako sam razocarana u povrsnost sagledavanja problema. Da li treba dublje da zagrebem na sopstvenu inicijativu i koje testove mi predlazete? Svakako planiram ovog meseca da uradim bris na hlam.urea i mico.
Pozdrav
Odgovori